Проект за цялостна реставрация, консервация и развитие на крепостта Ряховец

...
Проект за цялостна реставрация, консервация и развитие на крепостта Ряховец
Коментари Харесай

Проект за цялостна реставрация на крепостта Ряховец подготвят в Горна Оряховица

Проект за цялостна реституция, консервация и развиване на крепостта Ряховец приготвя Община Горна Оряховица. По този мотив от археолозите, които работят в района, е изискван проект за изследванията, които следва да се случат в района за идващите 10 години. Това описа за Радио „ Фокус “ – Велико Търново ръководителят на екипа, археологът от Регионалния исторически музей в остарялата столица Илиян Петракиев.

„ Освен проекта, ние имаме и предложение – да се включи в плана и построяването на археологически център. Аз съм взел участие в подобен план в Сърбия, който мисля, че досега е единственият в Централна и Южна Европа, тъй че се надявам с дребни стъпки да успеем в случай че не да дублираме този огромен проучвателен училищен център, който познавам персонално, то най-малко да създадем начало за нещо сходно и в България “, изясни Илиян Петракиев.
Той заключи и,че в случай че планът на Община Горна Оряховица успее, той ще спомогне за развиването на туризма освен в железничарския град, само че и в целия район.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР