Проект „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ спечели финансиране

...
Проект „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ спечели финансиране
Коментари Харесай

В община Мездра се открива кризисен център за жени и деца, жертви на насилие

Проект „ Стартиране на Кризисен център в община Мездра “ завоюва финансиране от Фонд „ Социална протекция “ на Министерство на труда и обществената политика. Проектът на фондация „ Бъдеще и вяра “, в партньорство с община Мездра, бе измежду десетте утвърдени плана за даване на обществени услуги.
21 757,87 лева са отпуснатите средства за осъществяване на плана, чийто целеви групи са дами и деца, потърпевши от домашно принуждение и майки с деца.
Ползите от този план са безспорни, защото услугата „ Кризисен център “ е една от най-слабо предоставяните обществени услуги в страната. Центърът ще може да обслужва нуждаещите се дами, деца и майки с деца от цялата област и страната.
Средствата по плана ще бъдат употребявани най-вече за образование на личния състав и доброволците и оперативна активност на екипа.
Основните цели са: повишение потенциала на екипа, разпространение на услугата измежду заинтригуваните страни, привличане на доброволци. В основания център посредством 24-часов непрестанен денонощен режим ще се реализира подкрепяща, преодоляваща изолацията и стимулираща обществената акомодация активност.
С протекцията на община Мездра обществената услуга „ Кризисен център “ ще получи прехрана от държавния бюджет след привършване на плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР