Проект на Закон за защита на физическите лица при неплатежоспособност

...
Проект на Закон за защита на физическите лица при неплатежоспособност
Коментари Харесай

Вкарват в парламента проектозакон за частния фалит

Проект на Закон за отбрана на физическите лица при несъстоятелност ще бъде импортиран в Народното събрание след две седмици, заяви през днешния ден съпредседателят на Оперативна програма Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание.

По думите му другата седмица ще бъде проведена кръгла маса с представители на гражданското общество. След това " Обединените патриоти " ще внесат законопроекта в Народно събрание с спомагателните оферти.

Проектът на закона за частния банкрут беше разискван през днешния ден на Кръгла маса с представители на институциите и политическите партии. Инициативата за закона е на " Обединени патриоти ".

По думите на Веселинов концепцията била да се изговорят вижданията на ведомствата и депутатите. Най- настоятелен били от Национална агенция за приходите, те подкрепили законопроекта и създали оферти. МФ, Министерство на правосъдието, общественото министерство имали внимателна позиция, само че декларирали подготвеност за спор по тематиката. Българска народна банка също дала обещание оферти. От страна на депутатите единствено Българска социалистическа партия се появили на полемика и по принцип подкрепили законопроекта.

Законопроектът планува всеки един жител, който повече от 3 месеца не може да обслужва или повече отговорности до 200 хиляди лева и не по-малко от 6 минимални работни заплати, да има право на отбрана, която да изиска от съда. Ще има опция през идващите 5 годни да удовлетворява кредиторите. След края на този интервал той ще бъде освободен от остатъка, в случай че има подобен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР