Проект на национална енергийна стратегия за следващите 30 години ще

...
Проект на национална енергийна стратегия за следващите 30 години ще
Коментари Харесай

Радев знаково открива кръгла маса за енергетиката през следващите 30 години

Проект на национална енергийна тактика за идващите 30 години ще бъде показан през днешния ден на кръгла маса в София. Събитието ще бъде намерено от президента Румен Радев.

С наличието си президентът демонстрира своята поддръжка към документа, който в случай че бъде признат в този парламент, ще начертае посоката на българската енергетика за идващите три десетилетия.

Във форума ще взе участие и служебният министър председател Гълъб Донев. Министърът на енергетиката Росен Христов към този момент съобщи, че желанията на служебното държавно управление са тактиката да бъде импортирана в за гласоподаване Народното събрание. Според него България би трябвало да вземе решение дали да развива нуклеарната енергетика или не. Стратегията планува да се построят четири нови нуклеарни блока, като два от тях ще са заместващи на пети и шести блок АЕЦ " Козлодуй ", които поетапно ще бъдат изведени от употреба.

Министър Христов разяснява, че откакто бъдат извадени от употреба и въглищните централи, на страната ще са ѝ нужни базови мощности, тъй като възобновимите източници не могат да играят тази значима роля. Друг от заложените в програмата план е нефтопровод от Александруполис до Бургас, който да разреши на страната да се откъсне от зависимостта от съветски недопечен нефт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР