ПРОЕКТ ЕКОПЪТЕКА- АЗ И ТИ С ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТАТрескава подготовка

...
ПРОЕКТ ЕКОПЪТЕКА- АЗ И ТИ С ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТАТрескава подготовка
Коментари Харесай

Продължава възстановяването на екопътеката между х. „Минзухар“ и Лесопарк „Липник“

ПРОЕКТ „ ЕКОПЪТЕКА- АЗ И ТИ С ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА ”

Трескава подготовка върви по възобновяване на екопътеката от хижа „ Минзухар “ до Лесопарк „ Липник “. Дейностите са в осъществяване на план „ Екопътека – аз и ти с грижа към природата “, изпълняван от Спортно туристическо и природо-защитно сдружение „ Академик “ с финансовата поддръжка на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ и компания „ Тива ком “ ООД. Целта на плана е образуване на привички за редовно спортуване и туризъм в покрайнините на Русе, образуване на умишлено отношение към околната среда на възпитаници, студенти и всички жители.

Студенти и преподаватели от районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, както и ветерани-туристи взеха присъединяване в поредност сложни акции за обезпечаване на проходимостта в региона сред Лесопарк „ Липник “ и хижа „ Минзухар “. Благодарение на усилената им работа, непроходимият от години сектор за пешеходно прекосяване по бъдещата екопътека е към този момент наличен. Маршрутът на екопътеката е трасиран дефинитивно с слагане на краткотрайна маркировка в проблематичните сектори.

Студенти и възпитаници от няколко учебни заведения към този момент са удостоверили присъединяване в дейностите по плана. Това са групи от СУПНЕ  „ Фридрих Шилер “ с началник господин Венцислав Колев, ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ с началник инж. Цветанка Вълкова, СУ „ Васил Левски “ с началник господин Милен Йорданов, компетентност „ Екология и техника за запазване на околната среда “ в Русенския университет с ръководители доцент доктор Маргаритка Филипова, гл. ас. доктор Пламен Мънев и гл. ас. доктор Николай Ковачев, както и  скаутския клуб „ Приста скаут “ с водач Слав Гиндянов. Освен в практическата работа по възобновяване на екопътеката, младежите ще преминат и през удобен курс за придобиване на познания и умения за екомаркировъчна дейност
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР