Продуктът е без консерванти, произвежда се при изключителна хигиенаРаботим с

...
Продуктът е без консерванти, произвежда се при изключителна хигиенаРаботим с
Коментари Харесай

Маджаров инвестира 1 млн. лв. в ново производство

Продуктът е без консерванти, създава се при изключителна хигиена Работим с религия в фамилията и качествената храна, разяснява шефът Димитър Маджаров
Над половин милион евро влага “Димитър Маджаров ” в ново произвеждане - на прясно мляко. Инвестицията е за апаратура за ледена вода за изстудяване на млякото и автоматизирана българска линия за бутилирането му. Шестдесет % от вложенията са лични средства, а останалите - дотация по европейска Програма за развиване на селските региони.Две години лишава на компанията да изследва разнообразни потребителски усети, да направи проби и да провежда процеса на произвеждане на новата линия. Резултатът е четири типа прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост.Суровината за всички пресни млека е 100% българска, единствено от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-980 С), при която се унищожават единствено патогените и се запазват  потребните качества на млякото.

За производството се разчита на определени снабдители,

чието сурово мляко има минимум  3.2. протеина и 100 000 МО. Не се прибавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти.Прясното мляко “Димитър Маджаров ” не се стерилизира посредством пара или различен вид технология. Произвежда се при изключителна хигиена, с цел да се избегне и най-малкият риск от замърсяване.В новото био прясно мляко пък се влага българско мляко от следена плантация, където животните се хранят на свободна паша най-малко 9 месеца годишно в екологично чист регион.  Прясното мляко е без никакви консерванти. Затова може да се заквасва с българска закваска от киселото мляко “Димитър Маджаров ” и да се получи хубаво и компактно кисело мляко.Пресните млека с марката “Димитър Маджаров ” са във всички вериги магазини в цялата страна и в по-големите супермаркети от средата на  юни 2021 година В околните няколко месеца се възнамерява износът им към Европа и Азия. Компанията изнася млечни артикули за Азия от 2001 година, а за Европа - от 2007 година.    “Създаваме най-съвестно продуктите си единствено от българско мляко. Споделяме ги с децата си, с внуците си, с българи у нас и в чужбина. Правим го с религия в фамилията и качествената храна ”, разяснява шефът Димитър Маджаров.Инвестицията в новата линия артикули е направена макар сериозните последици от ковид и затварянето на ХоРеКа канала.

Българският пазар на млечни артикули е дребен, само че с конкуренция сред над 200 мандри.

През 2021 година немски производител на млечни артикули приключи активността си в България. Няколко години преди този момент друга огромна компания трансферира индустриалните си мощности.Млечните артикули са втората най-голяма категория в хранителната промишленост у нас (предхожда я единствено тази на хлебните и тестени изделия). Киселото и прясното мляко са обичайни за бранша. “Димитър Маджаров-2 ” е основана през 1991 година Компанията има две подразделения - за произвеждане на салами и месни деликатеси и за млечни артикули, приготвени по обичайни предписания. Предлага над 160 млечни и месни продукта. Производството на бели саламурени сирена и кашкавали с марката “Димитър Маджаров ” стартира през 1998 година, а на кисело мляко - през 2015 година Три години по-късно компанията навлиза в сегмента на млечните биопродукти, като стартира да предлага кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, сметана и катък от биосертифицирано произвеждане.

Млекопреработвателното дружество в гр. Стамболийски е с дневен потенциал до 80 тона

свежо българско мляко.Фирмата е сертифицирана по интернационалния стандарт ISO 9001:2008 за ръководство на качеството, по интернационалния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт, както и по стандарта за Bio храни. Заетите в двете производства са над 300. За близо тридесетгодишната история на произвеждане на мляко и млечни артикули “Димитър Маджаров ” има над 10 оценки.Мотото на компанията е “От нашето семейство за вашето семейство ”.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР