Продължителността на руско-американската среща на върха в Женева на 16

...
Продължителността на руско-американската среща на върха в Женева на 16
Коментари Харесай

Обявиха как ще протече срещата Путин-Байдън

Продължителността на руско-американската среща на върха в Женева на 16 юни, съгласно предварителните проекти, ще бъде почти четири до пет часа, като се вземат поради почивките. Това заяви пред кореспонденти във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС и Агенция " Фокус ".

„ Планира се диалозите да продължат четири до пет часа, с спирания и промени във форматите “, разкри представителят на Кремъл.

Както сподели по-рано помощникът на президента на Руската федерация Юрий Ушаков, срещата на върха би трябвало да стартира в 14:00 ч. българско време (13:00 ч. локално време). Разговорите ще се проведат първо в стеснен формат, по-късно в уголемен формат, с присъединяване на делегации. В същото време има отмора за чай и кафе, сподели Ушаков. Според помощника на съветския президент, макар графика, действителната дълготрайност на срещата на върха зависи от това по какъв начин протича полемиката и по какъв начин са настроени президентите.

Песков не знае дали конференциите на водачите на Руската федерация и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън ще съвпаднат в края на срещата на върха на двете страни. В същото време той сподели, че съветският водач ще се срещне с публицистите от своя „ пул “ незабавно след диалозите.

„ Не знам дали ще има конференция на господин Байдън, само че мога публично да ви потвърдя, че след срещата ще се организира конференция на Владимир Путин “, сподели Песков пред кореспонденти във вторник.

Говорителят на Кремъл посочи, че съветският президент ще дава отговор на въпросите на публицистите „ незабавно щом руско-американските договаряния приключат “. „ Владимир Путин ще организира конференция. Не знаем часа на конференцията на господин Байдън “, заключи Песков.

Преговорите с американската страна за възможна взаимна конференция на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън след срещата им в Женева на 16 юни към този момент не се водят, сподели Песков, отговаряйки на въпроса дали полемиката за организирането на връзка сред водачите и пресата продължава.

„ По този въпрос е реализирана цялостна изясненост - американската страна не желае да организира конференция взаимно “, сподели той. „ И чухме изказванията на президента Байдън, че той избира да приказва самичък “, напомни Песков.

„ На собствен ред президентът Путин, както казахме, ще излезе да комуникира с пресата “, даде обещание представителят на съветския водач. „ Това ще бъде открит, обстоен, прям диалог с публицистите “, уверен е той.

По-рано помощникът на президента на Руската федерация Юрий Ушаков съобщи пред публицисти, че не е реализирано съглашение за осъществяване на взаимна конференция на президентите на Русия и Съединени американски щати в Женева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР