Продължителността на живота у нас е най-ниска в сравнение с

...
Продължителността на живота у нас е най-ниска в сравнение с
Коментари Харесай

Евростат ни попари, засегнати са всички българи. Ударихме дъното на смъртоносна класация

Продължителността на живота у нас е най-ниска спрямо останалите страни от Европа по данни на Евростат, написа Блиц.
Най-тежко е ситуацията в Северозападния регион на страната. Там междинната дълготрайност на живота на мъжете е единствено 66,1 години, а на дамите – 74 години.
За съпоставяне общата дълготрайност на живота в страните от Европейски Съюз е 80,1 години. Очакваната дълготрайност на живота на дамите в Европейски Съюз е 82,9 години, което е с 5,7 години повече от тази на мъжете – 77,2 години.
Оказва се, че в българския Северозапад мъжете живеят с 11,1 години по-малко от междинното равнище за страните от Европейски Съюз, а дамите – с 8,9 години по-малко.
На дъното в класацията за дълготрайност на живота в страните от Европа са още три региона от България – Северен централен, Югоизточен и Североизточен. Едва по-късно в класацията са по един регион в Латвия и Унгария и два в Румъния. А малко пред тях са българските региони Югозападен и Южен централен.
Във всички региони на Европа дамите живеят по-дълго от мъжете. В България дамите разполагат приблизително с към 7 години повече от мъжете, демонстрират данните на Евростат.
Най-високата предстояща дълготрайност на живота при дамите е в региона на испанската столица – Комунидад де Мадрид (88,2 години), следвана от други пет региона в Испания. Извън Испания, идващите най-високи равнища на предстояща дълготрайност на живота на дамите са в регионите Рона-Алпи във Франция и Провинция Автонома ди Тренто в Италия (и двете по 86,7 години).
Най-високата предстояща дълготрайност на живота за мъжете, 82,8 години, е в островния район Аланд (Финландия), следван от два испански региона – Комунидад де Мадрид (82,2 години) и Комунидад Форал де Навара, и шведския района Стокхолм (82,1 години).
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР