Продължават тежките сражения между украинските и руските войски в източния

...
Продължават тежките сражения между украинските и руските войски в източния
Коментари Харесай

Продължават тежките сражения за Бахмут

Продължават тежките сражения сред украинските и съветските войски в източния украински град Бахмут. В същото време най-мощната група наемници в Русия - " Вагнер ", върна минимум 100 украински военнопленници назад в Украйна, с цел да означи православния Великден, излиза наяве от видео, оповестено от създателя на групата Евгений Пригожин, представен от БНР.

Бойци на наемническата компания " Вагнер " напредват в северозападната и югоизточната част на украинския град Бахмут, твърди съветското министерство на защитата. От Генералния щаб на украинските въоръжени сили пък оповестиха, че съперникът е атакувал безрезултатно околните до Бахмут обитаемоте места Ивановске и Хромове.

Руските войски обгръщат града от изток, север и юг и от седмици се пробват да го обкръжат изцяло. Според украинското командване различен епицентър на сраженията през последното денонощие е бил Маринка - градче в западните околности на окупирания от руснаците Донецк. Тук, както и в региона на Лиман и Авдеевка окупаторите са били отблъснати.

В изявление за испански вестник украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че не може да назове точния брой на загубите на украинските сили, претърпени след нахлуването на съветските сили в Украйна, само че загатна, че той е по-малък от броя на починалите при земетресенията в Турция.

По данни на турските управляващи при разрушителните трусове през февруари в Югоизточна Турция са починали над 50 хиляди души. Понастоящем Украйна не е предоставила информация за броя на починалите и убитите си бойци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР