Продължават съвместните проверки на отдел Пътна полиция“- СДВР, Изпълнителна агенция

...
Продължават съвместните проверки на отдел Пътна полиция“- СДВР, Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Три институции проверяват камионите дали цапат улиците и въздуха


Продължават взаимните инспекции на отдел „ Пътна полиция “- Столична дирекция на вътрешните работи , Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и Столичният инспекторат на тежкотоварни коли. Пред БГНЕС началникът на бранш „ Контрол по паркирането “ в Столичния инспекторат инж. Полина Асенова съобщи, че инспекции те са част от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух в града.

„ По предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова се правят инспекции. Столичният инспекторат следи за това дали водачите на тежкотоварни коли са почистили своята ходова част и дали транспортират товари със спуснато чергило или защитна мрежа “, изясни Асенова.

По думите й през днешния ден са били открити извършители.

„ В момента сътрудниците от организацията стопираха тежкотоварен камион, който е с мръсна ходова част и ще му сформират акт за определяне на административно нарушаване. Преди това бяха спрели други два тежкотоварни камиона. Единият получи два акта за това, че кара секта без чергило и беше със мощно нечиста ходова част “, сподели тя и добави, че от началото на годината са тествани 1289 тежкотоварни автомобила, като на 143 от тях са формирани АУАН.

Началникът на бранша уточни, че санкции те за физически лица са от 100 до 500 лева, а за юридическите – 700 до 20 000 лева

Асенова споделя, че има събираемост на санкции те, само че за тях по-важна е предварителната защита и със удовлетворение отбелязва, че анализът на инспектората демонстрира, че понижава броят на нарушителите.

„ Има дни, в които няма нито едно нарушаване за времето, през което вършим инспекции “, съобщи тя.

Попитана дали ревизират и димящи комини, тя изясни, че се занимават и с това и прикани хората, които имат информация за нерегламентирано изгаряне навън да алармират на тел. 112. Увери, че реагират на такива сигнали 24/7.

„ Миналата седмица сътрудниците от регион „ Триадица “ са съставили два акта “, уточни Асенова. Тя посочи, че в частни домове не могат да влизат, макар че не били малко и случаите, в които самите притежатели ги допускали непринудено.

„ В множеството случаи обаче се оказва, че хората горят дърва “, изяснява още тя.

Стана ясно още, че в събота ще бъде разкрита краткотрайна площадка за предаване на излезли от приложимост автомобилни гуми в Световрачене. И показаха, че от предходните проведени начинания в региона на с. Локорско и с. Доброславци са били събрани над 500 негодни гуми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР