Продължават разговорите за купуване на подводници за Военноморските сили (ВМС),

...
Продължават разговорите за купуване на подводници за Военноморските сили (ВМС),
Коментари Харесай

Напредват разговорите за купуване на подводници втора ръка

Продължават диалозите за пазаруване на подводници за Военноморските сили (ВМС), те са в напреднал стадий, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов пред БНР.

Това се случва на фона на утвърдената преди дни стратегия за предпочитани капиталови разноски на Министерството на защитата . Тя включва 13 плана на обща стойност 6,6 милиарда лева Сред тях е и планът за новата подводница.

България търси дизелово-електрически подводници, втора употреба.
 Преговаряме за изтребители, подводници и машини за пехотата
Преговаряме за изтребители, подводници и машини за пехотата

В доста напреднала фаза са и договарянията за придобиване на подводници от Италия

Адмирал Ефтимов изясни, че към момента не са конкретизирани параметрите на техническо равнище. " През септември ще продължи на експертно равнище , с цел да можем по-късно като военни специалисти да представим параметрите на политическото управление - освен като придобиване на съответна платформа, а и какво е нужно за подготовка на екипажите, за инфраструктура, за бъдеща поддръжка, ремонт и развиване на тези платформи , с цел да бъде тя в действителност съответна отбранителна дарба, а освен разход ", сподели началникът на защитата.

Според някогашния министър на защитата Тодор Тагарев, пътят за пазаруването на поводници е безперспективен. Най-вече поради настоящето предложение.
 Русия подготвена да открие огън при навлизане на непознати кораби и подводници
Русия подготвена да открие огън при навлизане на непознати кораби и подводници

Москва е в положение да се опълчи на американския флот в Черно и Балтийско море

" Гледаме ги тези подводници, мисля, че цената не е дребна, тези подводници италиански. Тридесетгодишна подводница към този момент си е нещо, което излиза от въоръжение, айде до 40 да я добутаме . Това, че са евтини, в случай че ние вземем такива подводници, това значи, че ние ще влагаме доста в инфраструктура, образование на хора, като ги обучим, ще би трябвало да ги утилизираме, и новите към този момент са не по-малко от 1,5-2 милиарда лв. . За мен тази пътека с подводниците е безперспективна ", сподели Тагарев.

България няма подводен флот от 2011 година, когато последната българска подводница " Слава " беше снета от въоръжение . От две години тя е музей.

Военни специалисти регистрират стратегическото преимущество на страни, които имат подводници в Черно море. А след началото на войната в Украйна НАТО възнамерява усилване на битката с подводниците в Черно море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР