Продължават консултациите при президента Румен Радев за съставяне на редовно

...
Продължават консултациите при президента Румен Радев за съставяне на редовно
Коментари Харесай

Втори ден консултации при президента за съставяне на правителство

Продължават консултациите при президента Румен Радев за сформиране на постоянно държавно управление. На масата за договаряния през днешния ден сядат от „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “.

Днес ще станат ясни техните позиции и цели за страната. Вчера президентът към този момент организира съвещания с първите 4 политически сили в Народното събрание, като акцентира, че доверието на бъгларските жители би трябвало да се отстоява всеки ден. И съобщи, че ще бъде сериозен към бъдещо ръководство.

След диалозите се чака Румен Радев да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ „ Продължаваме промяната “.

А те от своя страна дадоха обещание в най-кратки периоди да показват проектокабинет. В случаи обаче, че не съумеят да сформират кабинет, президентът би трябвало да връчи мандат на втората политическа мощ ГЕРБ-СДС, в случай че и те не могат да създадат държавно управление, третият мандат ще отиде в партия по преценка на Румен Радев.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР