Продължават консултациите на Дондуков 2 за съставяне на правителство. Президентът

...
Продължават консултациите на Дондуков 2 за съставяне на правителство. Президентът
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, бихме разговаряли с ПП

Продължават консултациите на „ Дондуков ” 2 за сформиране на държавно управление. Президентът Румен Радев беседва с представители на „ Българска социалистическа партия за България ”.
Прочетете още
" Пред този парламент стоят доста неотложни задания, само че и вие сте съгласни, че най-важната от тях е сформиране на постоянно държавно управление, което да поеме отговорността за ръководство на страната. Българска социалистическа партия е партия с дългогодишни обичаи и опит в парламентаризма и ръководството н страната и те могат да бъдат изключително потребни в тази комплицирана обстановка ", съобщи Румен Радев, като ги попита дали биха подкрепили първия мандат и при какви условия и в случай че той е несполучлив, биха ли се коалирали с някогашните си сътрудници Политическа партия при втория мандат.

Корнелия Нинова съобщи, че желаят постоянно държавно управление, тъй като то към този момент е безусловно належащо, само че няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ, а с " Продължаваме промяната " биха разговаряли, в случай че ги поканят.

„ Ако не успеем да съставим държавно управление, би трябвало да разпуснем Народното събрание в края на ноември или началото на декември, което значи, че избори ще има или края на януари или началото на февруари. При тези условия ще бъде извънредно затруднена логистиката и организацията на изборите ”, съобщи президентът.

Нинова съобщи, че държавно управление дали ще има или не ще се види във времето, само че не може хората да бъдат оставяни без заплати, пенсии и помощи.

„ Всички сме загрижени за обществената рецесия, за рисковете при българските жители. Всички обществени придобивки се резервират. Ще има коледни добавки към пенсиите и стартират диалозите на държавното управление за минималната работна заплата. Ще има покачване на минималната работна заплата ”, уточни Радев и добави, че служебното държавно управление е заварило едни доста високи темпове на инфлация и това им е било предпочитаната задача- да я овладеят.

„ За октомври имаме закъснение на темпа с 0,9 % растеж, тъй че и това е добър симптом, ще има и други решения, които ще оказват помощ на хората и ще ги облекчат, само че тази настройка и подготвеност на служебното държавно управление не е била подценявана ”, уточни Румен Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР