Продължават колебанията в курса на най-популярната криптовалута. Вчера валутният курс

...
Продължават колебанията в курса на най-популярната криптовалута. Вчера валутният курс
Коментари Харесай

Курсът на биткойна за кратко време падна под $14000

Продължават съмненията в курса на най-популярната криптовалута. Вчера валутният курс на биткойна се задържа на равнище към $15 500, вечерта стартира спад, а тази заран спадът доближи $13 800.
Досега никой не можеше да предвижда курса на криптовалутата, който не зависи нито от търговете на другите валути, нито от цената на барел петрол. Но този път спадът на биткойн курса става тъкмо откакто Доналд Тръмп вкара своята данъчна промяна, която планува от 1-ви януари 2018 година данъчно облагане на криптовалутите.

Законът, подписан от Тръмп е най-голямата смяна в разпоредбите на данъчното облагане в Съединени американски щати за последните 30 години. Данъкът облага, за бизнеса бе понижен от 35% на 21%, а оптималният % на подоходното облагане на физическите лица бе понижен от 39,6% на 37%.



Впрочем цената на биткойна предишния петък падна още повече – тогава главната криптовалута бе на равнище под $13 000 за 1 BTC. А малко преди този момент, цената на биткойна бе $18 – $19 хиляди.

Към сегашния миг Bitcoin курсът бележи лек растеж и доближи $14 111.



Банковите финансови специалисти смятат криптовалутите за рискована инвестиция и не се наемат да предвиждат курсовете. В същото време, към този момент има биткойн милиардери – притежатели на биткойни, чийто доларов еквивалент надвишава деветцифрената сума. Официално това са братята Уинкълвос, както и основателят на биткойна, митичният Сатоши Накамото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР