Продължават да намаляват продажбите на нови автомобили в Европейския съюз.

...
Продължават да намаляват продажбите на нови автомобили в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Бум на продажбите на нови автомобили в България! Растат с 13.3% за полугодието

Продължават да понижават продажбите на нови коли в Европейския съюз. За първото полугодие те са с 14% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестяват от Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA). Между януари и юни са продадени към 4.6 млн. нови транспортни средства, като числата демонстрират, че покупко-продажбите на огромните пазари в Европейски Съюз са двуцифрен спад.

Автомобилният пазар и в Европа, и в Америка, остава под мощен напън от пролетта на предходната година заради проблемите с доставки на елементи, в това число и дефицит на полупроводници, които за момента се създават основно в Азия. Войната в Украйна в допълнение внесе проблеми в бранша и утежни прогнозите за възобновяване.

Най-сериозен е сривът в огромните европейски страни - като производители и пазари. В Италия е с 22.7 на 100, във Франция – с 16.3%, в Германия – с 11 %, и в Испания – с 10.7 на 100. От АСЕА показват още, че сходен е спадът и на английския авто пазар – с 11.9 на 100.

Трябва да се означи и обстоятелството, че юни е 11-ят следващ месец с понижение в продажбите на нови коли, като през шестия месец то е с 15.4 на 100.

Продажбите в България обаче са настрана от тази наклонност. У нас те са се нараснали с 13.3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите. Между януари и юни у нас са регистрирани 14 639 нови коли при 12 926 през първите шест месеца на 2021-а.

Данните единствено за юни обаче демонстрират понижение с 1.2% в продажбите на нови коли в България в съпоставяне със същия месец година по-рано.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР