Продължаващото медицинско обучение на лекарите в България ще се провежда

...
Продължаващото медицинско обучение на лекарите в България ще се провежда
Коментари Харесай

Продължаващото медицинско обучение в България вече ще е по европейския стандарт

Продължаващото здравно образование на лекарите в България ще се организира по условията и стандартите за Западна Европа, Съединени американски щати и Канада и ще има същия пример за качество. Такова съглашение подписаха през днешния ден управленията на Българския лекарски съюз и Европейския съюз на медицинските експерти, съгласно което следва унифициране на критериите за продължаващо образование и ще дава опция за акредитиране и узаконяване на медицинските конгреси у нас по европейски стандарт.

Споразумението е плод на двугодишни договаряния сред Българския лекарски съюз и европейската съсловна организация, оповестиха от БЛС. То ще разреши продължаващото здравно образование на лекарите в България да бъде стандарт за качество както на територията на страната, по този начин и в Европа, само че също така критериите, които ще се приложат, са стандарти и за Съединени американски щати и Канада, разясняват от Европейския медицински съюз.

Продължителната подготовка на лекарите уголемява, поддържа и актуализира знанията им, откакто са завършили с университетското си образование и специализацита си. След това лекарите могат да се квалифицират по лично предпочитание, като вземат участие в курсове, самостоятелни образования, семинари, конференции, конгреси, презентации, симпозиуми, отдалечени образования и така нататък Квалификацията по тези действия се удостоверява от Български лекарски съюз, само че отсега нататък той ще следи и дали те дават отговор на критериите за качество.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР