Продължаваме темата за етичния маркетинг по време на пандемията от

...
Продължаваме темата за етичния маркетинг по време на пандемията от
Коментари Харесай

Етичен маркетинг под знака на COVID-19: Част 2

Продължаваме тематиката за етичния маркетинг по време на пандемията от COVID-19 с рекомендациите на фрийлансър мениджъра на обществени мрежи, Ники Маккей, споделени за изданието Medium.com. Първите три от тях, които ви представихме по-рано, са да не игнорирате казуса, да се вслушвате в аудиторията си и да реорганизирате наличието си, тъй че да бъде подходящо по отношение на изключителната обстановка. Ето какво още поучава Маккей.

Фокусирайте се върху към този момент съществуващите послания

Една от най-големите неточности на доста марки е пренебрегването на към този момент съществуващите послания. С всички тези ограничения, въведени от държавните управления, внезапно всички разбрахме какво е обществено разграничаване, самоизолация и така нататък, тъй че в случай че идната ви планувана акция е обвързвана с тематиката за доближаването и излизането на открито, неизбежно би трябвало да я преосмислите.

Това не значи наложително да измененията целия си бранд и визията си, само че да се пригодите оптимално към обстановката. Един от най-хубавите способи е посредством посланията, които към този момент сте тествали върху аудиторията си, тези, с чийто отзив към този момент сте осведомени. Подберете такива, които са настоящи за актуалното състояние.

Внимавайте с страстите

Успешно сте „ преобразили “ посланията си и аудиторията е приела, че и вие се пробвате да се справите с ковид. Сега е шансът ви да сте изобретателни, само че да почитате новоустановения ред. Важно е да запомните, че обстановката не визира единствено вас, а и потребителите ви, техните родственици и близки, които е допустимо даже да се борят с заболяването. Винаги можем да намерим светлина в тунела, само че би трябвало да внимаваме дали посланията ни може да обиден някой отрицателно. Никога не можем да сме сигугрно кой можем да нараним или обидим.

Не опитвайте незабавно да монетизирате напъните си

В последна сметка, бизнесът си е бизнес, трябват ви доходи, с цел да оцелеете, да плащате сметките си и заплатите на чиновниците. Като маркетолог или бизнесмен, знаете, че имате потребност от пари и за жалост няма по какъв начин да избягате от това.

Уместно ли е обаче да го показвате по време на световна пандемия? Наблягайки на опитите за реализиране на продажби, може да прекрачите границата на етичното.

Не се опитвайте да увеличавате цените на продуктите или да залъгвате, че някой артикул може да „ защищити “ потребителите, когато това не е по този начин, само, с цел да купи от вас.

Възползвайки се от хората тъкмо в този момент, незабавно застрашавате построеното доверие към марката ви.

Усещането може да е необичайно

През последните седмици използвах думите „ ковид “ и “COVID-19 “ в SEO-то си повече пъти, в сравнение с мога да преброя. Усещането е необичайно и ще продължи да е такова, до момента в който пандемията отмине и бъде забравена. Особено е да използваш такива думи в опит да привлечеш нови хора към уеб страницата си, само че е належащо.

Ако споделяте значима информация за компанията, продуктите или услугите си, която може да е обвързвана с вируса, е подходящо да употребявате и тези думи. Не може да е обикновено възприятието да оптимизираш неизбежна от всекидневието фраза, обвързвана със заболяване. Но би трябвало да се приспособяваме.

 

Тази пандемия наподобява непозната територия за маркетолозите, принудени сме да се оправяме с нов метод на живот и да работим безусловно отвън зоната си на комфорт. Нормално е да сме нервни, да позволяваме неточности и да преоценяваме наличието си за бъдещето.

Подкрепям всеки бизнес, който се пробва да направи маркетинга си работещ сега.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР