Продължаваме промяната (ПП) започва разговори за правителство още днес. Бившият

...
Продължаваме промяната (ПП) започва разговори за правителство още днес. Бившият
Коментари Харесай

Кирил Петков вече разговарял с Корнелия Нинова, Слави Трифонов и Христо Иванов

" Продължаваме промяната " (ПП) стартира диалози за държавно управление още през днешния ден. Бившият длъжностен министър и съпредседател на групировката Кирил Петков разгласи, че към този момент е разговарял с Корнелия Нинова, Слави Трифонов и Христо Иванов.

На изборите в неделя Политическа партия стана първа политическа мощ и към този момент изрази подготвеност да се опита да осъществя мандата за сформиране на постоянно държавно управление. За задачата стартират и договарянията с останалите обединения, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Идеята е да създадем нов развой на полемика. Вярваме, че имаме много неща, които ни сплотяват. Имаме доста общи тематики, в това число и с Има Такъв Народ ", изясни Петков пред Нова тв и повтори лансираното от другия съпредседател на Политическа партия Асен Василев предложение - е да се създадат работни групи, които да съберат всички партии, с които желаят да се направи коалиция.

" Да стартираме да приказваме по тези политики с специалистите на всяка от силите ", съобщи Петков.

Междувременно пред Никола Минчев от Политическа партия разгласи, че групировката най-вероятно няма да води диалози и с извънредно националистическата партия " Възраждане ". Той изясни, че не вижда по какъв начин Политическа партия може да договаря с партия, която желае страната да излезе от Европейския съюз.

Петков изясни, че ще има и среща на водачите на евентуалните сътрудници, а диалозите няма да са за това кое министерство за кого ще е, а за организирането на развой, който да сплоти тимовете през цялото време, изясни Петков. " Да влезем в договаряния, които ще дадат резултат с ясни политики и с ясното им изпълнение”, посочи още съпредседателят на Политическа партия.

Той уточни, че считат да излъчват онлайн в интернет част от срещите на работните групи. " Ползотворно ще е за българския народ да чуе какви са политиките и кои са разликите, по които дебатираме. Да е ясно, че няма подмолни покупко-продажби и непозволени полемики. Всички би трябвало да знаят, че имаме обща национална цел ", добави още той.

" Оптимистичното е, че имаме едно огромно болшинство на хора, които желаят смяна този път. Явно започваме да виждаме, че допирните точки са повече, в сравнение с разграничителните ", обясни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР