Продължаваме промяната остава на позицията, че ще предложи кабинет на

...
Продължаваме промяната остава на позицията, че ще предложи кабинет на
Коментари Харесай

Промяната си казаха условията. Кога и как ще направят правителство

" Продължаваме промяната " остава на позицията, че ще предложи кабинет на малцинството дружно с " Демократична България " при изискване, че няма промени в Изборния кодекс. Това заяви пред Българска национална телевизия Искрен Арабаджиев от Политическа партия.

" Ако президентът наложи несъгласие и то се одобри, и Изборният кодекс остане, както беше до момента, бихме предложили държавно управление на малцинството, само че с гаранциите че това държавно управление може да е потребно за страната и да осъществяваме политиките, които ще представим. Защото да вършим кабинет на малцинството с 73 депутати и да оставим ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да одобряват закони, които не са в синхрон с нашата политика, а ние единствено да трупаме негативи, това няма да допуснем ", изясни той.
-->
Арабаджиев добави, че " Продължаваме промяната " не се стреми към предварителни избори, само че държавно управление непременно също не е решение на проблемите.

" С третия мандат, в случай че се осъществя експертно държавно управление с плаващи болшинства, биха се приели спомагателни решения, които няма да са положителни за българските жители ", посочи той.

По думите му връзките сред " Продължаваме промяната " и президента Румен Радев почнали да се обтягат още при започване на ръководството на кабинета " Петков " и се нагнетили през август " с хаоса, който от служебното държавно управление започнаха да плануват във всички сфери ".

" Винаги сме отстоявали едни и същи правила и когато предходната година подкрепихме господин Радев за втори мандат, подкрепяхме неговите правила. Когато той излезе на площада с вдигнат пестник и сподели " Мутри, вън! ", аз също смятах, че лека бавно институциите стартират да работят в интерес на страната. Но господин Радев е този, който си промени правилата последните месеци и считам, че това е повода за разрива. Последните седмици с всички назначения на служебното държавно управление, връщат фрагменти на ГЕРБ и компрометирани фигури и това сподели точно господин Василев, че вижда колаборация сред ГЕРБ и Румен Радев ", съобщи Искрен Арабаджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР