Продължаваме промяната не се готви за предсрочни избори. Това каза

...
Продължаваме промяната не се готви за предсрочни избори. Това каза
Коментари Харесай

Предстоят ли предсрочни избори? Отговор от човек на Петков

„ Продължаваме промяната ” не се готви за предварителни избори. Това сподели в предаването „ Лице в лице ” Венко Сабрутев, запитан дали министър председателят Кирил Петков е заявявал, че предстоят предварителни избори и по тази причина би трябвало да бъде задържан Борисов.

„ Подобни послания от страна на Кирил Петков към депутатите на „ Продължаваме промяната ” не е имало. Имаме за съществена цел битка с корупцията и акцията против господин Борисов беше част от тази битка ”, съобщи Венко Сабрутев.

По думите му опозицията непрекъснато пуска погрешна информация в общественото пространство.

„ Има двама претенденти за гуверньор на Българска народна банка - единият е на „ ИТН ”, вторият - на „ Продължаваме промяната ”. Причината да има двама претенденти е доста ясна - в съдружното съглашение няма ясно дефинирана спогодба да се излезе с един взаимен претендент, което в действителност дава опция на всички съдружни сътрудници да предложат своите претенденти, изясни Сабрутев.

Депутатът добави, че откровено има вяра, че техният претендент – Андрей Гюров, е потвърден финансист:

„ Професионалист, който има извънредно доста опит във финансовата сфера, има опит в интернационалните банки и финансови институции, и няма опит в местни български банки, подчертавам върху това, че няма опит в местни български банки “, сподели Венко Сабрутев.

По думите му съгласно тях това е това условие, не просто преимущество.

„ Защо? Защото от гуверньора на Българска народна банка се чака да ползва надзор върху българските банки и възможен опит на претендента в местни български банки слага под изискване опцията за въздействие при вземането на решения ”, съобщи Сабрутев.

Той напомни, че ръководителят на Българската национална банка се избира от народните представители в съвещание на Народното събрание.

„ Истината е, че всички народни представители имат опция да създадат своя избор. Двамата претенденти са извънредно опитни, с разнообразни профили. Ако народните представители преценяват, че припознават нашите условия за гуверньор на Българска народна банка - а точно умел експерт в интернационалните банкови финансови институции и без опит в български банки и банкови институции, то ще имат опция да поддържат нашия претендент ”, означи Сабрутев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР