Продължаваме промяната иска да назначи свой човек като съветник във

...
Продължаваме промяната иска да назначи свой човек като съветник във
Коментари Харесай

ПП иска да назначи свой човек във всяко министерство

" Продължаваме промяната " желае да назначи собствен човек като консултант във всяко министерство, което ще поеме една от другите три политически празненство в бъдещия съдружен кабинет. Това удостовери пред бТВ Даниел Лорер от Политическа партия - спряган да оглави новото Министерство на нововъведенията и растежа.

Според него по този метод Политическа партия ще подсигурява " най-малък детайл на надзор ", защото все отново трябвало да се оправдае доверието на гласоподавателите. Както стана известно съдружните сътрудници на Политическа партия ще могат сами да посочат освен министрите, само че и заместниците им в министерствата, които ще получат след договарянията. Лорер разгласи, че не знае по какъв начин трите партии - Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, са реагирали на концепцията за консултант от Политическа партия във всяко министерство, тъй като той не е участвал на сходни диалози.

Лорер отхвърли да удостовери и дали той ще застане отпред на новото ведомство, само че обясни: Идеята е Министерството на стопанската система да се концентрира върху индустрията, а Министерството на нововъведенията и растежа - върху оперативните стратегии и финансовите принадлежности за основаване на новата стопанска система.

По думите му до " броени дни " ще е готово съдружното държавно управление. По мотив оповестеното в началото от Кирил Петков Министерство на държавните предприятия Лорер разви друга теза. Той разяснява, че държавни предприятия и сега има към Министерство на стопанската система, в това число и под шапката на Държавната консолидационна компания, и министерството ще продължи да ги надзирава. В дългосрочен план обаче структури като ДКК, БЕХ и ВиК холдинга би трябвало да се закрият, тъй като " замъгляват резултатите на държавните сдружения и трансферират облаги ", счита Лорер. " Наличието на холдинги разрешава прикрито и непрозрачно да се ръководят държавни сдружения, в това число и за министъра, който е принципал ", уточни Лорер.

Решение за закриване на ДКК, БЕХ и други държавни предприятия не бе решено по време на договарянията сред четирите партии за бъдещо държавно управление. " Преди това ще ги оздравим или ще ги прехвърлим към принципал, който да може най-добре да ги ръководи ", посочи Лорер.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР