Продължаваме промяната“ имат изненадващи идеи за промяна в Конституцията, като

...
Продължаваме промяната“ имат изненадващи идеи за промяна в Конституцията, като
Коментари Харесай

Румен Радев е бесен от предложение на ПП! 180 депутата „За“ и става страшно за него

„ Продължаваме промяната “ имат изненадващи хрумвания за смяна в Конституцията, като част от тях моат да се поясняват като удар против президента Румен Радев.
На първо място е ограничение на опцията за предварителни избори. Идеята е в първата година от мандата на Народното събрание да не може да се свикат нови избори. Един от създателите на плана е правосъдният министър Атанас Славов, като точно той разгласи концепцията. Целта е да не се доближава до обстановка като от последните 2 години, или въртележка на избори.
ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи ще внесат обособени планове за промени в главния закон, стана ясно след срещата им предходната седмица. А до края на юли ще се търси обединяване на текстовете в общ законопроект. Ако се откри поддръжка от най-малко 180 гласа, то измененията може да влязат в действие още през есента.
В същото време в случай че ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи разчитат единствено на своите 168 депутати, хоризонтът на измененията може да се усили чак за догодина.
Премахване на служебно държавно управление също е в проекта на ПП-ДБ. Вместо това кабинетът в оставка остава да ръководи с лимитирани пълномощия.
В момента служебното държавно управление се назначава от президента. Идеята за орязване на пълномощията му пристигна на дневен ред, откакто за 2 години Румен Радев назначи четири служебни кабинета, а двата на Гълъб Донев действително управляваха повече от 300 дни.
Към момента концепциите за промени на постоянното държавно управление в служебно не се приема с утвърждение от останалите обединения.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР