Продължаваме промяната и Демократична България са в нова ситуация. Те

...
Продължаваме промяната и Демократична България са в нова ситуация. Те
Коментари Харесай

Експерти разкриха коя е голямата изненада на изборите

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " са в нова обстановка. Те говореха за следизборна формула, уверени в успеха. Очевидно тяхната външна страна не се активизира задоволително. Този извод направи пред Нова телевизия социологът Евелина Славкова от организация " Тренд ".

Според нея първите две обединения би трябвало да се схванат. На ПП-ДБ ще им е мъчно да бъдат в кабинет на малцинството - постоянно ще има някой, който няма да им разрешава промени. Данните демонстрират " Възраждане " пораства, а хартията не върна гласоподаватели на Българска социалистическа партия. Изненада е, че Има Такъв Народ влиза, установи още Славкова.
-->
Според нея правосъдната промяна ненапълно е алена линия за ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

От своя страна социологът Андрей Райчев счита, че ГЕРБ в действителност победи на тези избори. " На предния избор сборът от гласовете за Демократична България и Политическа партия правеше повече от ГЕРБ, а в този момент не е по този начин. Дори резултатът да е еднакъв, значи, че ГЕРБ е направил крачка напред. Политическа партия още не са го осъзнали, а когато го сторят, ще би трябвало да се замислят за политиките си и от това ще зависи съставяне на държавно управление. Ще осъзнаят, че поддръжката им не пораства, даже може да спадне още.  Ще би трябвало да търсят излаз в границите на този парламент и това ще е коалиция. Не се вижда перспективна мощ, която да се причисли към Политическа партия ", съобщи той.

По думите му Христо Иванов желае експертен кабинет. " Той ще инициира разискване на правосъдна промяна преди държавното управление. Противоречията би трябвало да се изгладят, не е изключено Демократична България да интегрират Движение за права и свободи в правосъдната промяна, по този начин тя ще стане по-лесно. Борисов беше свален от Трифонов, нямам доверие там да има компромис ", уточни Райчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР