“Продължаваме Промяната - Демократична България внесе молба до Агенцията по

...
“Продължаваме Промяната - Демократична България внесе молба до Агенцията по
Коментари Харесай

ПП-ДБ призова Агенцията по вписванията да защити отказа си да узакони прехвърлянето на  варненските акции на Пловдивския панаир

“Продължаваме Промяната - Демократична България " внесе молба до Агенцията по вписванията да отбрани пред по-горна правосъдна инстанция отхвърли си да впише в Търговския указател прехвърлянето на акциите на община Варна в “Пълдин Туринвест " АД, с което предприемачът Георги Гергов става цялостен стопанин на Пловдивския панаир.

С молбата, подписана от водачите на обединението Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев и Атанас Атанасов на процедура се предизвиква Агенцията да отбрани своя имидж, като апелира пред Апелативен съд-Пловдив анулирания от Окръжен съд-Пловдив неин отвод да узакони окончателното придобиване на Панаира от почетния съветски консул.

Окръжният съд анулира като незаконосъобразен отхвърли на Агенцията да впише увеличението на капитала на “Пълдин Туринвест " и дефинира решението си като неподлежащо на обжалване. В молбата си обаче водачите на ПП-ДБ се базират на правосъдната процедура, че Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани публичния интерес, който включва и законосъобразността на вписванията. А казусът с Пловдивския панаир е от извънредно висок публичен интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР