Продължаваме промяната - Демократична България няма да влиза в коалиция

...
Продължаваме промяната - Демократична България няма да влиза в коалиция
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Ще предложим силно реформистко правителство, което има възможност да бъде подкрепено от всички

" Продължаваме промяната - Демократична България " няма да влиза в коалиция с ГЕРБ-СДС след изборите. Ако получат първия мандат, обаче ще предложат мощно реформистко държавно управление на ПП-ДБ с ясни задължения, което има опция да бъде подкрепено от всички останали политически сили, в това число и от ГЕРБ-СДС. Това съобщи в " Денят стартира " Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

" Ние не поддържаме коалиция с ГЕРБ. Искаме да има ръководство, само че никога то да не е за сметка на поръчките, които ще дадем в тази акция. Готови сме след изборите да съставим държавно управление с ясна поръчка за влизане в еврозоната, Шенген, ПВУ и най-важното - конституционна промяна на прокуратурата. А ГЕРБ саботира сходна промяна по всевъзможен метод. Искаме свободна страна, в която има същинска битка с корупцията, а не прокурорски чадър. От 10 глобени по „ Магнитски “ в Европейски Съюз, 8 са от България. Да де, но другите двама са наказани, а нашите 8 не са, като някои от тях даже са потвърдено почтени. ", уточни Мирчев.

Според него инспекцията на европейската прокуратура в ТЕЦ-овете в Маришкия басейн няма общо с идния избор, тъй като напоследък у нас има избори на всеки няколко месеца.

Мирчев уточни, че при реденето на листите в " Да България ", чийто представител е той, не е имало напрежение.

" При реденето на листите в „ Да България “ не сме имали проблеми. На ми е работата да се греша във вътрешните неща на Политическа партия и ДСБ. Механизмът на реденето си е вътрешно съдружна тематика. Има положително посланичество гражданско в листите. Нека отчитаме, че сме 6 партии вътре и много сериозна зрялост, която се прояви в този развой ", разяснява той.

Ивайло Мирчев посочи още, че във групировката имат терзания по отношение на модернизацията на армията. Според него има опозиция на равнище президент.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР