Продължаваме промяната“ би гласувала за правителство с третия мандат, който

...
Продължаваме промяната“ би гласувала за правителство с третия мандат, който
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бихме гласували за кабинет, подкрепен от ГЕРБ, ако те не участват в него

„ Продължаваме промяната “ би гласувала за държавно управление с третия мандат, който се поддържа и от ГЕРБ, само че в случай че в него партията на Бойко Борисов няма присъединяване като министри. Това разгласи през днешния ден пред „ Нова телевизия “ Кирил Петков.

Друго изискване е този кабинет да има общи за подкрепящите го партии цели и тактика. Петков добави, че е значимо също в едно такова държавно управление да няма „ скрити специалисти “, т.е. хора, представяни за специалисти, които обслужват скрити ползи.

Петков счита, че кабинет на „ Демократична България “ би отговарял на това изискване. Той обаче чака третият мандат да бъде даден на Българска социалистическа партия.

Съставяне на държавно управление с третия мандат е единственият вид да се избегнат нови предварителни парламентарни избори. До момента президентът още не е съобщил на кого ще го даде. Изборът е сред Движение за права и свободи, БПС, „ Демократична България “, „ Български напредък “ или „ Възраждане “, откакто ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ не съумяха да създадат кабинет с техните мандати./Дневник
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР