„Продължаваме нашата политика по отношение на спорта и то не

...
„Продължаваме нашата политика по отношение на спорта и то не
Коментари Харесай

Тодор Попов: И училището в Паталеница вече разполага с игрищ...

„ Продължаваме нашата политика във връзка с спорта и то освен на дейните спортисти, а най-много да сътворяваме подобен вид уреди, които да предположат физическа интензивност на децата. Защото е доста значимо от дребна възраст да имат места, където да спортуват. Понякога имаме искания, че децата не спортуват, че не са физически дейни и са единствено пред телефоните. Но в последна сметка, с цел да проявят такава интензивност, те би трябвало да има къде да го създадат. “ Това показа кметът Тодор Попов при визитата си в ОУ " К. Величков " в Паталеница, в чийто двор са построени нови спортни уреди.



" През идващите години ще стартираме да построяваме подобен вид уреди и в обитаемоте места с функциониращи учебни заведения. Започваме от Паталеница тази година, идната ще продължим през по-големите села - в Мало Конаре, в Ивайло, Главиница и т. н. Защото, като изградиш такива уреди, те не са чак толкоз скъпи, се дава опция на децата да упражняват. Така се усъвършенства и физическата среда в селата. Вижда се, че тук, в Паталеница сме сложили детски площадки, направихме и тези две уреди за баскетбол и волейбол, едно игрище за футбол. Ремонтът ще продължи, защото тук вършим тези хубави юлски Паталенски театрални вечери, и ще подновим и самия двор, с цел да бъде прелестно и за децата, и за техните родители. “, увери Попов.



Той съобщи, че образователната година в община Пазарджик ще стартира обикновено. " Имаме подготвеност за това. А пък и самите деца желаят да вървят на учебно заведение. Моето персонално мнение, не съм специалист да давам оценки какви ограничения би трябвало да има, само че желанието и на децата, и на родителите, и на учителите, и мнението на специалистите е, че децата би трябвало да учат присъствено. Трябва да създадем всичко допустимо да им осигурим това, тъй като там са си в средата, имат обществени контакти, имат живия контакт с учителя, със своите съученици.

Така че стартираме образователната година в Пазарджик присъствено и към този момент според от обстановката ще се съобразим с ограниченията, които се предпишат. Но аз мощно се надявам, че тези ограничения би трябвало да бъдат такива, че минаването на онлайн образование да е някакъв супер краен вид, тъй като то сподели своята неефективност ", уверен е кметът на Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР