Продължаваме да консултираме с всички заинтересовани страни предложението всяка голяма

...
Продължаваме да консултираме с всички заинтересовани страни предложението всяка голяма
Коментари Харесай

Танева: Не откриваме топлата вода с идеята за повече български стоки във веригите

Продължаваме да консултираме с всички заинтригувани страни предлагането всяка огромна комерсиална верига да даде площи за локални храниТова сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия министърът на земеделието и храните Десислава Танева Търговските вериги ще бъдат задължени да отделят повече място в магазините си за български артикули.

Целта на тази мярка е всеки консуматор да има достъп до свежи артикули локално произвеждане и да се помогне на българските производители в тази тежка обстановка. Такава мярка има в доста европейски страни. Във всичко останало в активността на веригите ние не внасяме каквато и да било регулация. Това е най-малкото, което може да се направи, с цел да се резервира поминъкът на всички. Това не изисква огромно изпитание. Тук приказваме за предосатавяне на опция за излагане на продукцията на локалните производители. В последна сметка потребителят ще избере какво да си купи, уточни Танева.

Ето към какво предложение се сплотиха МЗХГ, Сдружението за съвременна търговия и представителите на комерсиалните вериги

Тази процедура съществува в развитите страни. Ние не откриваме топлата вода. Въвеждаме процедура, която в някои страни е въведена от управляващите, а в други е направена по маркетингова самодейност, разяснява още земеделският министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР