Продължаваме да изграждаме икономически мостове в трудни времена. Това каза

...
Продължаваме да изграждаме икономически мостове в трудни времена. Това каза
Коментари Харесай

Мария Габриел: Продължаваме да изграждаме икономически мостове в трудни времена

Продължаваме да построяваме стопански мостове в сложни времена. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при разкриване на двадесетото юбилейно издание на Виенския стопански конгрес. 

В откриването участваха ръководителят на форума дипломат Виктор Якович, министър председателят на Косово Албин Курти, ръководителят на управителния съвет на „ Главболгарстрой Холдинг “ инж. Калин Пешов и президентът на Мармара Груп Фондейшън доктор Акан Сувер. Мария Габриел изрази специфична признателност към дипломат доктор Елена Кирчева, създател и Генерален секретар на Виенския стопански конгрес.

" Виенският стопански конгрес е мотор за развиване. Той има водеща роля в намирането на решения на световни и районни провокации ", съобщи Мария Габриел като акцентира на три съществени провокации.

" Първо, нужна е ясна визия за района на Югоизточна Европа в основни стратегически области като енергетика, превоз и инфраструктура. Второ, значимо е да влагаме в нововъведенията, с цел да носят изгода и ясни вероятности за новото потомство. Основна роля тук имат образованието и образованието. Трето, Виенският стопански конгрес постоянно е показвал, че мястото на Западните Балкани е в Европейски Съюз. Те са част от европейското семейство. Сега е значимо да откроим кои стъпки в процеса на разширение ще носят съответни изгоди за жителите ".

Виенският стопански конгрес е основан през 2004 година със стратегическата цел да предизвиква районното съдействие и разговора сред страните членки в района от Адриатическо до Черно море. В продължение на две десетилетия форумът се утвърждава като мост сред стопанската система и политиката. Той събира политици, икономисти и дипломати за значими полемики за развиване на районната стопанска система.

" С работата си през миналите двадесет години форумът демонстрира, че районът на Югоизточна Европа е фактор за непоклатимост, сигурност и развиване. Европа има потребност от района и районът има потребност от Европа ", акцентира вицепремиерът.

" Пожелавам на форума да продължи да способства за намиране на устойчиви решения на районните проблеми, подкрепя привличането на вложения и поддържа младите гении ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР