Продължава забраната за събиране на хора на едно място и

...
Продължава забраната за събиране на хора на едно място и
Коментари Харесай

Забраната за парковете остава

Продължава възбраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини поради ограниченията против ковид, обясниха от Столична община. Продължава и недопускането на жители в естествен парк Витоша. Контрол и инспекции за спазването на физическа отдалеченост се правят от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни. Столичната община приготвя строга организация при рекомендация от страна на Националния действен щаб за отваряне на огромните паркове за дребните деца и родителите им.

В неделя, 26 април, ще бъде направено образование посредством дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на екипите за основаване на нужната организация на терен. В учението ще вземат участие единствено чиновници на Столична община и доброволци.

" Това изисква сериозен човешки запас и подготовка. Нашата задача е да сме подготвени с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на дребните деца в избрани часове, еднопосочност по огромните алеи, с цел да няма засичане и скупчване на хора, без потребление на площадките за спорт и игра, както и на пейките и така нататък ", изясняват от кметството.

На собствен ред столичният кмет Йорданка Фандъкова написа във Facebook, че е получила въпроси за какво мислят за отваряне на парковете единствено за дребните деца и техните родители.

" Мотивите ни са, че за тях е най-трудно да съблюдават рекомендацията да стоят у дома и те не могат да излизат сами по друго време. Разходките по тротоари с дребни деца не са комфортни, нито са най-хубавото за тяхното здраве. Трябва да осигурим достъп и на децата със болести и специфични потребности, тъй като дългото затваряне у дома се претърпява извънредно тежко от доста от тях ", аргументира се тя. " Всички те целят да има явен ред, с цел да не позволяваме нарушение на дистанцията и събиране на хора. Изработваме и нужните табели и листовки ", продължава Фандъкова. И добавя: " В момента в страната ни се записва растеж на заболеваемостта и всички въведени забрани, включително и тези за парковете, са в действие. Останете у дома! Важно е, с цел да можем скоро да излизаме и да се радваме на хубавото време ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР