Продължава разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Мъжът

...
Продължава разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Мъжът
Коментари Харесай

Нова версия: Замесиха любовник в убийството на швейцарския бизнесмен

Продължава следствието на убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге. Мъжът беше намерен мъртъв в дома му във вилното населено място „ Делта Хил ” до Перник.

На този стадий информацията за това по какъв начин е осъществено закононарушението е спорна. По информация на Нова телевизия е арестуван 57-годишен мъж. Появи се версия, че той е бил в интимни връзки със брачната половинка на Ланге - Елизабет и е работил в хлебопекарната на фамилията в " Делта Хил ".

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тялото на мъжа е било преместено, а облеклата му – заменени и че има обвинен кръг от хора за убийството. От държавното обвиняване обаче отхвърлиха да имат доказателства за тези изказвания.

Шест души са разпитани като очевидци, обрисуван е кръг от обвинени, само че липсват задоволително доказателства в поддръжка на някоя от трите съществени версии - неуредени сметки, възмездие на съдружници или фамилна драма, оповестява “Труд ”.

Удо Ланге бе открит мъртъв в четвъртък вечерта в гаража на първокласната му къща в баровското вилно населено място “Делта хил ” до пернишкото село Кладница. Преди това денем той е бил на работа в предприятието за силиконови произведения в Божурище на компания “Лим техникс ”, в която е съучастник. За гибелта му съобщила брачната половинка му Елизабет в 20,30 ч.

При първичния оглед на мястото не били открити следи от принуждение. При аутопсията обаче правосъдните лекари открили, че причина за гибелта е рана в белия дроб, нанесена посредством пронизване с дълго шило откъм шията. Имал е едно счупено и едно спукано ребро, най-вероятно от мощни удари или прилепяне.

В събота служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи сензационно, че “има данни да са сменяни облеклата, с които е бил, с цел да се прикрият следите от убийството ”. Съобщено бе по-късно и че има арестуван по случая. Вчера тези изказвания не бяха доказани нито от наблюдаващия прокурор Аделина Алексиева от Окръжна прокуратура-Перник, нито от шефа на локалната полиция комисар Павел Млеканов.

“Няма доказателства за първичната версия, че трупът е изместен и преобличан след настъпването на гибелта. Тялото е намерено на пода в гаража, а не в автомобил ”, посочи Албена Стоилова, представител на пернишката окръжна прокуратура. И добави, че са назначени ДНК и съдебно-медицинска експертизи и се работи по всички версии, като не се придава тежест на нито една от тях.

Жертвата Удо Ланге е живял в България от 2007 година и имал извънредно сполучлив бизнес със силиконови произведения. През 2017 година продава предприятието си в Перник на огромен шведски тръст. Криминалисти ревизират какви бизнес инициативи е подхванал Ланге в последните 5 години, давал ли е заеми, влагал ли е от получените пари в нови предприятия, имал ли е нови съдружници.

От изясняването на тези въпроси ще се разбере дали предприемачът е имал разногласия и спорове с длъжници. Не се изключва и да е станал жертва на някогашни съдружници или на някакви спорове в фамилията. Проверяват се и компаниите на свързани лица, включително и на брачната половинка му Елизабет, която е едноличен притежател на реномираната пекарна “Хлебарят “Житко ”, отворила порти през 2019 на столичния бул. “Витоша ”.

Синът му блъсна и умъртви пешеходец

Синът на убития край Перник предприемач Удо Ланге блъснал и умъртвил пешеходец на столичния бул. “Пушкин ”. Синът дошъл по неотложност от Швейцария ден, откакто беше открит трупът на татко му. Втората покруса се разиграла към 21.30 ч. в петък. Загиналият 62-годишен мъж пресичал погрешно до автобусната спирка в региона на ул. “Никола Петков ” и “Александър Пушкин ”. Той не употребявал намиращата се на 20 метра пешеходна пътека и ненадейно изскочил пред “Шкода ”-та на чужденеца, който не съумял да спре. На мястото незабавно пристигнала кола за спешна помощ, само че макар напъните на лекарите, пешеходецът умрял.

“Загиналият е служащ от чистотата. Спрели са с камионче на спирката на 111 в посока “Младост ” и са отишли да си купят кафе от павилиона на кръстовището. На връщане, до момента в който пресича, кола, идваща от “Горнобански път ”, го опустошава. Жалко за индивида, дано почива в мир. Жалко и за водача на синята “Шкода ”. Седеше и плачеше ”, описа Далила Пейчева, свидетел на случая. Швейцарецът е бил арестуван за 24 часа, само че е пуснат под гаранция от 1000 лева Автомобилът му е откаран на паркинга пред Столична дирекция на вътрешните работи за оглед.

“Става въпрос за закононарушение по несъобразителност. Вероятно индивидът не е бил в кондиция ”, разяснява Албена Стоилова, представител на Окръжна прокуратура Перник. Във Facebook очевидци на нещастието съжаляваха водача, който не стига, че е изгубил татко си, само че и ще бъде съден поради някого, който не е спазвал разпоредбите на пътя.

Бизнесът на Удо Ланге 

68-годишният Удо Ланге стартира кариерата си във компанията “Гео и създатели ” към швейцарския тръст “Силкотех ” АГ през 1984 година и работи в нея до 2001 година. От 2002 година компанията се преименува единствено “Гео ” и посредством нея през 2007 година Ланге записва у нас “Силкотех България ” със седалище в Перник, която престава да съществува през 2015 година Тогава за към 2 години той и брачната половинка му - българката Елизабет Любомирова-Ланге, стават съдружници в шведската компания “Трелеборг Сийлинг Сълюшънс Силкотех България ”, която при започване на 2017 година придобива изцяло предприятието в Перник и построява нова индустриална база за 4 млн. евро, която е открита през 2019 година

Фирмата създава всевъзможни уплътнения от силикон.

Пернишката компания създава всевъзможни произведения от “шприцован ” силикон - уплътнения и елементи за ВиК, коли и доста други. Произвежда и медицински произведения, в това число посредством технологии, известни като 3D принтиране. Една от най-големите покупко-продажби на предприятието е с швейцарския тръст “Нестле ” за производството на цедки и уплътнители за известните кафе машини “Долче Густо ”.

След договорката в Перник обаче Удо Ланге не излиза изцяло от бизнеса със силиконови произведения. Той остава съсобственик с 50% от дяловете във компания “Лим техникс ” ООД, учредена през 2017 година също в България с адрес кв. “Божурище ”. Другата половина от дяловете се държи от Фабиан Ланге, роднина на Удо, с който работят взаимно от 2007 година Фабиан Ланге е и шеф на “Лим техникс ” и компанията има 23-ма души личен състав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР