Продължава да е интензивен трафикът на някои от граничните пунктове

...
Продължава да е интензивен трафикът на някои от граничните пунктове
Коментари Харесай

Вижте какво става по границите, МВР издаде важни предупреждения

Продължава да е натоварен трафикът на някои от граничните пунктове за Гърция, Румъния, Сърбия и Турция, оповестиха от Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Натоварено е придвижването на вход и излаз за леки и товарни коли на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Кулата “. От „ Гранична полиция “ предлагат на пътуващите към Гърция да употребяват за прекосяване с изключение на „ Кулата “ и „ Маказа “, и останалите пунктове - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник ". През гранични пунктове  „ Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси, напомнят от дирекцията.
-->
На излаз към Румъния трафикът е натоварен за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ и „ Дуранкулак “. До 18 август Национална компания „ Пътна инфраструктура “ на Румъния прави действия по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюргево “, влизащи в Румъния. Движението на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ при излизане от България ще се реализира на старите трасета. Тази краткотрайна организация, поради по-малкия брой трасета за прекосяване, води до известно нарастване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, предизвестяват от „ Гранична полиция “.

Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предшестващ първия ден на формален празник, ограничаването е от 16:00 часа до 22:00 часа, допълват от дирекцията.

Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " -„ Липница “ и „ Крушари " - " Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е натоварен на вход и излаз за леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ". Пунктът на българо-сръбската граница работи на цялостен потенциал. От „ Гранична полиция “ напомнят, че на „ Калотина “ се правят строително-монтажни действия, които постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.

За  да избегнат интензивния трафик, от „ Гранична полиция “ поучават пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци ".

Трафикът е натоварен на вход и на излаз за леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ".

Нормално се реализира придвижването на граничните пунктове с Република Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР