Продъжаваме промяната вече са наредили своя кабинет и, както се

...
Продъжаваме промяната вече са наредили своя кабинет и, както се
Коментари Харесай

ПП наредиха кабинета! Акад. Денков - премиер, Петков и Василев - вицета, ген. Атанасов - шеф на МВР

" Продъжаваме смяната " към този момент са наредили своя кабинет и, както се очакваше, той е формиран от ярки политически лица, научи Епицентър. бг., добирайки се първи до черновата с част от имената на министрите.

Днес от Политическа партия обявиха, че са " подготвени да предложат предварително състав на държавно управление ".

 

За ПРЕМИЕР се предлага акад. НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, който в последните два дни води договарянията с ГЕРБ.

КИРИЛ ПЕТКОВ се е съгласил да бъде ВИЦЕПРЕМИЕРпо еврозоната, Шенген и надзор върху службите - бранш, към който той има необикновен интерес и който контролираше и до момента в който беше министър председател в предходния постоянен кабинет.

АСЕН ВАСИЛЕВ резервира позицията си на ВИЦЕПРЕМИЕР и министър на финансите, поради чийто сметки до момента България изпадна в невъобразим в постоталитарната ни история бюджетен недостиг.

Ген. АТАНАС АТАНАСВ сбъдва сънищата си, тъй като се добира до бленувания от него пост на ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР.

За ВЪНШЕН МИНИСТЪР от Политическа партия са си харесали ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА, която беше консултант на Кирил Петков по въпросите на Македония и лобира интензивно за рухване на ветото, вследствие на което връзките ни със Скопие в този момент са на кота нула.

Прави усещане, че този кабинет е формиран от фрагменти на Политическа партия и ДСБ, като от него знаково отсъстват имена на " Да, България ". Както към този момент всички политици и анализатори са забелязали, водачът на " Да, България " Христо Иванов се е изолирал от властоватата суматоха на Политическа партия и ДБС, тъй като е наясно, че кабинет без присъединяване на ГЕРБ не може да мине в Народното събрание.

 

Политическа фантастика е, че някой отвън ПП/ДБ в 49-ото Народно заседание ще гласоподава още веднъж за Кирил Петков и Асен Василев като министри, а пък ген. Атанасов-шеф на Министерство на вътрешните работи, е безумие, което никой няма да допусне. Все отново да не забравяме, че Атанас Атанасов е обитавал в репресивните органи още от времето на тоталитаризма - бил е арбитър и прокурор в комунистическата правораздавателна система, обслужвайки едноличната власт на Тодор Живков.

Такъв състав на кабинета е израз на политически нонсенс и той може да ни докара само и единствено до скорошни избори, в които Политическа партия ще продължат срутва си надолу - процеси, които водачите на " Промяната " не могат да осъзнаят, макар предизвестията на социолозите.

През целия сегашен ден, до момента в който в Клуба на народния представител течаха интензивно договарянията по браншове сред представители на ГЕРБ и Политическа партия и ДСБ Кирил Петков обикаляше коридорите на Народното събрание и упорито твърдеше, че " американците крепко са настъпили Борисов " и той се е съгласил да поддържа кабинет с втория мандат без присъединяване на министри от ГЕРБ.

Преверка на Епицентър. бг откри, че това не е правилно. Никой от евроатлантическите ни сътрудници в този миг не се намесва в решаването на властовия проблем у нас, само че всички желаят да се преодолее политическата рецесия в България. Затова като първа политическа мощ ГЕРБ не отстъпват от конституционното си право кабинетът да бъде с тяхно водещо присъединяване, което е изискване за непоклатимост и професиоанализъм.

Проекто-кабинетът на ПП-ДСБ нагледпо демонстрира, че в обединението е настъпил неизпълним разкол. " Анти-ГЕРБ " наклонността е взела връх, което не се споделя измежду умерените в " Продължаваме промяната " и " Да, България ".

 

Кабинет, формиран от най-ярките политически лица на " Промяната " и ДСБ, взривява съгласието по управническата стратегия, което от ГЕРБ и Политическа партия демонстрираха в последните два дни.

Състав на държавно управление с тези министри е в действителност отвод от основаване на огромна коалиция, с която Борисов се надаваше, че може да се направи устойчиво ръководство.

Все отново управлението на ГЕРБ ще изкачат до неделя, с цел да получат формален отговор на желанието им Политическа партия да обяват своя проекто-състав на кабинет, с цел да са наясно дали могат да го поддържат, преди да получат първия мандат.

 

Изчерпвайки до дъно възможностите за съгласие с " Продължаваме промяната " пред ГЕРБ се откриват благоприятни условия за реализация на проект " Б ", както разгласи Борисов.

 

И тук разновидностите са два.

 

Първо - диалози с всички остонали парламентарни сили за вдишване на обща отговорност за изваждане на страната от рецесията - евентуално основаване на някакво държавно управление на спасението, без да е официална коалиция. 

 

Ако това не се случи, ГЕРБ ще пристъпят към втората и последна опция преди с цел да се отиде на избори - държавно управление на малцинството, както разгласи Борисов след лидерската среща - позиция, която беше доказана по-късно и от Десислава Атанасова, и от Томислав Дончев. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР