Прочетох някъде, че една дама пиела коняк само у дома

...
Прочетох някъде, че една дама пиела коняк само у дома
Коментари Харесай

Рамки за примамки

Прочетох някъде, че една дама пиела коняк единствено вкъщи си. Обичала доста това пиво, само че него го пиели единствено елементарните и обикновени дами. За да не я помислят за такава, тя се лишавала от това наслаждение и си го доставяла единствено у дома - когато е сама, надалеч от погледите на своите познати, пред които е построила своето добро име, само че надалеч и от непознатите, които могат да й лепнат етикет. В какви други рамки се слагаме, с цел да се впишем в публичните показа и какъв брой от себе си дялкаме, с цел да паснем в общия пъзел?

Защо рамка стръв? Защото посредством поставеното ограничаване променяме себе си по този начин, че да примамим близките по-близо до нас и да ги улесним да ни одобряват в специалността, обществената роля или фамилно състояние, които изпълняваме. Човекът, който се слага в рамка стръв, може да бъде отъждествен на - персоналното му пространство е преднамерено лимитирано, с цел да завоюва с новия си външен тип непознатите благосклонности. Рамките за примамки деформират характера на личността, само че с това го вършат по-лесно адаптивен към всеобщия усет и откритите порядки. С смяната неговият облик се приближава повече до общоприетото.

Тя си купува велоаргометър, с цел да спортува у дома. Уредът е относително безценен, а и заема много място в стаята. На въпроса ми за какво не си купи естествен велосипед, който да кара на открито, на въздух, ме поглежда с изненада. Никога не би го направила, тъй като не отивало на статуса й в града. Тя е учителка и би трябвало да поддържа към този момент построеното мнение у хората на сериозен човек. А да караш колело по улиците е толкоз несериозно! Така познатата на хората в града учителка е извънредно радостен човек, пее и свири на пиано и синтезатор. В тийнейджърските си години е карала мотор няколко пъти по-тежък от нея, пила е бира в градския парк до полунощ и е бягала от значими лекции, поради любовта си към мъж. Но поради специалността си и мъгливия облик, открит от обществото за това по какъв начин би трябвало да наподобява индивидът, който образова децата, умишлено прикрива огромна част от симпатично непокорния си темперамент.

Рамките за примамки не са тотално обезличаване. Човек трансформира себе си дотолкоз, доколкото това ще му разреши да бъде одобряван по-лесно и даже безусловно. Често се стига и до парадокси. Тя се старае да наподобява добре, постоянно купува от най-скъпите мокри кърпички, шишета за вода и играчки на детето си, с цел да я харесват другите майки в градинката. Но рядко може да се включи в диалозите им, тъй като не схваща нищо от компютри, последно е чела книга преди 8 години, а готварските й умения се свеждат до фасул и мусака.
Продължава: Рамки за примамки - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР