Пробвайте тази чудна рецепта за домашно приготвена вкусна вита баница. НЕОБХОДИМИ

...
Пробвайте тази чудна рецепта за домашно приготвена вкусна вита баница.
НЕОБХОДИМИ
Коментари Харесай

Вкусна неделна закуска: Домашна вита баница РЕЦЕПТА

Пробвайте тази чудна рецепта за домашно приготвена вкусна вита баница.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За тестото:

600 г брашно

1 ч.л. сол

20 г прясна квас

1 ч.л. захар

120 мл топло прясно мляко

3 яйца

За плънката:

300 г сирене

2 яйца

5 с.л. кисело мляко

200 г краве масло

За намазване:

1 яйце

2 с.л. вода

50 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Отделяме 1/3 от брашното. Пресяваме останалите 2/3 със солта и вършим кладенче в средата. Разтваряме маята и захарта в прясното мляко, покриваме с забрадка и оставяме на топло да втаса за 15 мин. Изсипваме я в кладенчето дружно с разрушените яйца. Замесваме меко тесто. Поставяме го в поръсена с брашно купа, покриваме с забрадка и оставяме на топло да втаса.

Разделяме тестото на 12 идентични топки. Разточваме всяка на дребна кора, намазваме я щедро с разтопеното масло за плънката, покриваме с втора и разточваме на фино на допустимо най-голяма кора. Разпределяме от плънката, приготвена от сиренето, яйцата и киселото мляко. Навиваме кората на руло. Така действаме и с останалите топки тесто.

Поставяме ги в намазнена с олио кръгла тава, като ги оформяме сходно на охлюв. Намазваме баницата с разрушеното с малко вода яйце, разпределяме останалото 50 г масло, нарязано на дребни кубчета. Печем в загрята фурна на 200° за към 40 мин. След като е подготвена баницата, напръскваме я с малко студена вода, с цел да омекне, и я завиваме с забрадка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР