Проблемите във футбола са трупани в годините назад. Трябва да

...
Проблемите във футбола са трупани в годините назад. Трябва да
Коментари Харесай

Охуленият от Бойко спортен министър на Денков: По-добре ще ми е да не съм на този пост. Има проблеми

„ Проблемите във футбола са трупани в годините обратно. Трябва да се работи с младежките клубове “.
Това сподели по bTV министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който изясни, че последно е гледал мач на националния тим по футбол против Македония.
Според него страната би трябвало да финансира всички спортове, само че футболните клубове са професионални и там се получава спор.
Тази година федерациите били обезпечени. Допълнителни 3,200 млн. лева били обезпечени за олимпийските спортове. Двойно били увеличени и парите за детския спорт. Досега били 3 лева за дете в детска градина на година и 5 лева за възпитаник. С тези средства се обезпечава спортната инфраструктура в детските градини и учебните заведения, изясни Димитър Илиев. Трябва да мислим за всеобщия спорт, би трябвало да знаем дали сме здрава или шампионска нация, сподели още министърът.
Той изясни, че това, което прави министерството е потребно. Постът му обаче бил краткотраен и няма по какъв начин някой да остане министър непрекъснато.
„ Не мога да знам какво му в главата на Бойко Борисов, само че ние работим всекидневно и интензивно в интерес на българския спорт “, сподели още той.
За него няма значение дали ще остане министър на спорта след ротацията в държавното управление, само че в персонален проект ще му бъде по-добре да не е на този пост. Ако съдим по това кой какво прави, би трябвало да остана министър на младежта и спорта и след ротацията, само че всички знаем, че това е краткотрайно и един ден няма да бъда министър, разяснява Илиев.
Той посочи, че е отказал на Борисов да назначи негов заместник-министър на спорта. Тогава Илиев бил упрекнат, че е взел негова учителка, само че той взел най-хубавия експерт по методика на спорта в България. Димитър Илиев не знае и дали самият Борисов мисли за всеобщия спорт и дали желае да има здрава нация.
Според него, когато егото на избрани персони стане по-голямо от самия спорт, тогава проблемите и резултатът удрят върху тези, които минимум го заслужават. Когато егото вземе превес, злополуката е за тези, които минимум заслужават.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР