Проблемите скоро ще бъдат оправени.Тази седмица, Microsoft издаде първия за

...
Проблемите скоро ще бъдат оправени.Тази седмица, Microsoft издаде първия за
Коментари Харесай

Microsoft работи по обновление, оправящо проблемите след обновяването

Проблемите скоро ще бъдат оправени.
Тази седмица, Microsoft издаде първия за тази година пакет с обновления за Windows и наподобява новата година за потребителите на Windows започва със остарели проблеми. Оказва се, че януарският Patch Tuesday визира по отрицателен метод някои Windows 7 и Windows Server 2008 R2 SP1 съоръжения. Проблемите са главно два. След налагането на януарските ъпдейти, мрежовите споделени запаси се оказват недостъпни, а при втория жанр проблеми, Windows оповестява, че копието на системата е нелицензирано.

Единият източник на проблемите са KB4480960 и KB4480970, бюлетини, които имат за цел да се оправят с новооткрита уязвимост в Power Shell, както и прибавянето на спомагателни ограничения против експлоатирането на Meltdown и Spectre.

Що се отнася до активационния проблем, то наподобява той е породен от налагането на KB971033, с който биват актуализирани активацията и валидационните съставни елементи в Windows Activation Technologies. Системите, паднали жертва на това обновяване, показват известие за неточност с номер 0xc004f200 и надпис за нелицензирано копие на Windows.

След получените голям брой отчети и полемиките в Интернет, които се появиха тези дни, Microsoft признаха за проблемите и оповестиха, че към този момент се работи по решение за оправянето с тях. Така че евентуално ще би трябвало да почакате някой и различен ден.

Компанията е наясно и с проблемите към споделените мрежови запаси и също работи по решение за тях.

„ Локални консуматори, които са част от локалната администраторска група, може да не съумеят да доближат по далечен път споделените данни на Windows Server 2008 R2 и Windows 7 машини след инсталирането на януарските обновления по сигурността, Това не визира домейн сметките в локалната администраторска група. За да се справите краткотрайно с казуса използвайте или местен акаунт, който не е част от локалната група „ Администратори “ или кой е да е домейн консуматор (в това число и домейн администраторите). Препоръчваме точно този способ, до момента в който не бъде издадено публично решение за това “, пишат от Microsoft. От компанията разгласиха (тук и тук) препоръки за справяне с съответните проблеми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР