Проблемите с безпомощни стари хора, зарязани от децата си, са

...
Проблемите с безпомощни стари хора, зарязани от децата си, са
Коментари Харесай

Любящ син не оставил родителите си в старчески дом, а ги спасил с хитро решение

Проблемите с безпомощни остарели хора, зарязани от децата си, са настоящи и през днешния ден. Чести са случаите на преждевременна гибел на остарели родители, оставени без внимание и поддръжка от най-близките си хора.

Те, страдащи от разнообразни недъзи и останнали без сили, не намират място в сърцата на тези, които са отгледали и възпитали, които са научили да вървят и са им дали опция да се развиват и да изградят независимо своя живот. В последните им години ги сгряват не фамилните вечери и радостния смях на внучетата, а стените на старческите домове.

 уютно-жилище

Но историята на това семейство се отличава от трагичните и тъжните. Шон се оказал любящ наследник и уверено се отказал да трансферира грижата за родителите си на плещите нна непознати хора, служащи в казионно заведение. Жена му Джени горещо подкрепила решението на мъжа си.

Дълго време майката и бащата, Джордж и Бони, живеели в своя дом и се справяли с всичко независимо. Дори когато при бащата почнала старческа деменция Бони успявала да се грижи сама за него.

Но контузията, получена от самата нея – фрактура на тазобедрената става, сложила дамата в инвалидна количка, лишавайки я от опцията да оказва помощ на брачна половинка си, а самата тя била мощно лимитирана във опциите си. Синът се заел с проблемите на възрастните хора.

Да откри излаз не се оказало елементарно. Жилището на неговото семейство не стигало за това да приюти родителите си в своя дом: в тристаен дом Шон и Джини живеели дружно с щерка им, сина им и неговата другарка.

За покупка на по-просторен дом, в който да има място за всички, не стигали средства даже при продажба на двете жилища – и това на Шон, и това на родителите му. Съпрузите решили да вземат заем.

 стари-хора

И тогава на мъжа му хрумнала концепция, която той ослепително осъществил. С заема и парите от продажбата на дома на родителите си тй реконструирал мазето, трансформирайки фамилната стая за билярд в комфортно, добре отоплено помещение с всички улеснения.

Майката и бащата били доста радостни от това, че в този момент можели да виждат децата и внуците си доста по-често.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР