Проблемите на Uber изглежда нямат край. Макар и този път

...
Проблемите на Uber изглежда нямат край. Макар и този път
Коментари Харесай

Обвиниха Uber и Facebook в сексизъм

Проблемите на Uber наподобява нямат край. Макар и този път те да не са в съда, компанията стана обект на рецензии в сексизъм.
Според изследване на ProPublica в редица американски щати Uber търси да назначава единствено мъже. Анкетата е извършена въз основа на разгласи за работа най-много във Фейсбук.

„ Изкарайте спомагателни пари без особени старания “, „ Изкарайте 1100$ в Нешвил с първите си 200 пътувания “, гласят част от слоганите при подбирането на нови чиновници. В тях не се прецизира дали компанията пробва да назначи мъже, само че съгласно ProPublica самите разгласи не са забележими от дами консуматори в интернет.

От 91 предложения за работа единствено една в действителност е била налична и за нежния пол. В Съединените щати към този момент побързаха да подадат недоволство по тематиката.

Любопитното е, че наподобява, че и във Фейсбук може да не се разминат безнаказано. Според засегнатите обществената мрежа също е в нарушаване, откакто разрешава сходни практики на своята страница. От 1973 година насам в Съединени американски щати е нелегално да се разгласяват разгласи за работа във вестници и други средства на всеобщата връзка от рода на „ Необходима е помощ – единствено за мъже “.

От Фейсбук отвърнаха, че не носят отговорност за наличието на оповестените от потребителите разгласи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР