Проблемите може да се решат само по един начин, само

...
Проблемите може да се решат само по един начин, само
Коментари Харесай

Война! ПП и ДБ за Радев: Имаме 7 дни! Г-н президентът сега е засегнат, усладила му се е властта

Проблемите може да се решат единствено по един метод, единствено със сформиране на постоянно държавно управление. Конституцията не дава право на някой различен да дава препоръки на Народно събрание дали да избере държавно управление, или не. Това съобщи учен Денков откакто получи втория мандат за държавно управление от президента Румен Радев, предава Блиц.
„ Това е интерпретация, която всеки има право да пояснява както желае. През 2021 година бяха заменени управленията на службите. Тогава това бе една естествена парламентарна процедура “, сподели Денков, разяснявайки записите, в които се приказва за чистка в службите.
Що се отнася до диалозите с ГЕРБ за образуване на държавно управление, претендент министър председателят на Политическа партия сподели:
„ Трябва да бъдат размразени договарянията. Надявам се през идващите дни тези диалози да продължат. Днес не сме се чували с Мария Габриел. Очаквам те да ги размразят. Докато не влезем в договаряния няма да разясня състава на кабинета “.
„ Имаме седем дни да създадем кабинет. Г-н президента е обиден от това, че ние от дълго време сме декларирали, че имаме законопроекти за смяна метода, по който се ръководят службите за сигурност.
Министерски съвет дава отговор за сигурността и публичния ред в страната. Президента няма касателство към тази тематика, тъй че някак си не е в реда той да назначава шефовете на службите, а тези, които са сега са назначени от неговото служебно държавно управление “, разяснява на собствен ред ген. Атанасов.
„ Съгласно българското законодателство, преди някой да бъде назначен, той би трябвало да бъде изследван за надеждност, в това число и координиран с задграничните сътрудници. Ако в него нямат доверие нашите сътрудници, той няма да получава надеждна информация. Това е естествена законова процедура “, добави той.
„ Преди да е формирано държавно управление, всевъзможни интепретации са непотребни. Смятаме, че би трябвало да се промени метода на назначение на шефовете на българските служби “, сподели още Атанасов.
Въпросът с чистката в службите бе коментирана и от Асен Василев. Ето какво сподели той:
„ Точно това, което ген. Атанасов одеве изясни. Другото, което желая да кажа, че законопроектите за службите, бяха импортирани в предходното национално заседание, които да уредят по този начин, че службите да бъдат гласувани от Народно събрание, а не да се дефинират от министър ръководителя или президента “.
„ Това нещо е извънредно значимо, с цел да може службите да са в действителност на България, а не един човек. Не послужвам на никакво посолство. Не скърбя за думите си. Заставам зад всяка една дума в записа “, сподели още Василев.
„ Няма да се стреляме “, сподели Атанасов на въпрос, дали има война с президента.
„ Той има своя позиция. Може би му се е усладила властта. Но България е парламентарна република и ние ще се борим да има постоянно държавно управление “, сподели още Атанасов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР