Проблемът с руската църква в София започна след експулсирането на

...
Проблемът с руската църква в София започна след експулсирането на
Коментари Харесай

Дипломат засече таен руски план срещу България и Македония

Проблемът с съветската черква в София стартира след експулсирането на трима свещеници от България, само че цялата история има своето начало в Република Северна Македония. Това крие въпроси и отговори, които засягат връзките сред София и Скопие, и методът по който ги третира съветската страна.

Скандалът с Руската черква в София ще се разраства, а дейностите на българските служби за сигурност са закъснели, съобщи пред Нова телевизия някогашният заместител външен министър Милен Керемедчиев.
-->
„ Руската черква е на територията на остарялото Руско посолство у нас, има нотариален акт за нея, само че тя не може да работи като черква без разрешението на Българската православна черква. Напускащият духовник е трябвало не в Руското посолство да остави ключа, а в Светия синод ”, добави Керемедчиев.

Според него Руската православна черква доста бързо може да изпрати в България други свещеници. Керемедчиев счита, че думите на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова са нагнетили напрежението. „ Скандалът стартира от Северна Македония, защото тези свещеници бяха оповестени там за личност нон грата. Руската федерация се стреми България и РСМ да имат оптимално обтегнати връзки ”, безапелационен е някогашният заместител външен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР