Проблемът с материалната база на 35-о СЕУ Добри Войников“ в

...
Проблемът с материалната база на 35-о СЕУ Добри Войников“ в
Коментари Харесай

БСП: Ремонтът на 35-о СЕУ да влезе в капиталовата програма за 2021

Проблемът с материалната база на 35-о СЕУ „ Добри Войников “ в „ Лозенец “ би трябвало да бъде решен още през идната година. Още повече, че подобряването на просветителната инфраструктура е посочено като приоритет. Ще поставим всички старания ремонтът на учебното заведение да залегне в финансовата стратегия на Столична община за 2021 година

С това се ангажираха ръководителят на БСП-София Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по просвета, обучение, просвета и културно разнообразие на СОС, националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев и общинският консултант Николай Велчев на среща с представители на учебното настоятелство, на която разискаха опциите за финансиране на ремонта.

Родителите обясниха, че от 2012 година има подготвен план, само че до през днешния ден не е подхванато нищо да бъде осъществен. Те изрекоха неразбиране за какво едно елитно учебно заведение – на 12 място в страната по резултат от държавните зрелостни изпити през предходната година, в което се образоват съвсем 1200 деца, е оставено с неуреден проблем със положението на материалната база. А измежду възпитаниците на 35-то учебно заведение, което тази година отбелязва своята 70-годишнина, са кметът Йорданка Фандъкова и някогашният кмет на регион „ Лозенец “ Любомир Дреков.

От Съвета на настоятелите дефинираха като най-неотложна част от ремонта тази с тоалетните, които употребяват децата, тъй като са в много окаяно положение.

Те споделиха, че поради спазването на противоепидемичните ограничения е отворен втори вход. В резултат най-малките възпитаници са принудени да минават сред контейнери за отпадък, с цел да влязат в учебното заведение. А когато родители ги реалокират настрана от входа, това пречи на придвижването и паркирането по улицата и водачите се сърдят. Общинският консултант Николай Велчев, който е и ръководител на районната организация на Българска социалистическа партия в „ Лозенец “, се ангажира да спомага за решаването на тази колизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР