Проблем за целия свят е повишаването на лихвите и инфлацията

...
Проблем за целия свят е повишаването на лихвите и инфлацията
Коментари Харесай

ЕЦБ прикова вниманието на инвеститорите. Предстои важно решение.

Проблем за целия свят е повишението на лихвите и инфлацията и еврозоната не прави изключение. Решението за водещите лихви, което се чака Европейската централна банка (ЕЦБ) да вземе през днешния ден, притегля вниманието на вложителите доста по-силно от поредицата нови стопански данни, написа профилираното борсово издание " Адмирал маркет ". 

Според някои анализатори ръководителката на ЕЦБ Кристин Лагард и екипът й са подготвени да създадат пауза, откакто предходните покачвания на ставките наподобява оказват резултат върху стопанската система на блока. 
-->
Анализатори на немската " Комерцбанк " (Commerzbank) допускат, че въпреки някои икономисти въпреки всичко да предвиждат ново увеличение на референтните лихви, такава стъпка е невъзможна поради сложната икономическа среда. В отчет те показват, че " поради слабата стопанска система и низходящата инфлационна наклонност, множеството членове на съвета на ЕЦБ евентуално ще гласоподават водещите лихви да останат без смяна ".  ЕЦБ подвигна лихвите по кредитирането на девет поредни съвещания, повишавайки референтния депозитен индикатор от историческия миниму от 0,5 на 100 до рекордно високия 3,75 на 100 в опит да овладее най-силния инфлационен скок от десетилетия, напомня " Файненшъл таймс ".

Инфлацията в еврозоната понижа на половина от предходната година до 5,3 на 100 през август, само че към момента е много над целевото ниво на ЕЦБ за малко под 2 на 100. За това способстват повишаването на петрола и отслабването на еврото, които усилват цените на вноса, което значи, че въпреки всичко може да се чака повдигане на лихви, написа Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР