Проба на бившия капитан на националния отбор по волейбол на

...
Проба на бившия капитан на националния отбор по волейбол на
Коментари Харесай

Владимир Николов с положителна допинг проба от Олимпиадата в Лондон през 2012

Проба на някогашния капитан на националния тим по волейбол на България Владимир Николов от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година е дала позитивен резултат за съществуването на неразрешена субстанция.

 Владимир Николов на Игрите в Лондон

Пробата на Николов е била отворена едвам през 2020 година, а след това самият той е участвал на отварянето на втората проба, която също е била позитивна. По този метод на 15 октомври 2020 от Спортния трибунал в Лозана са взели извънредно решение, че Николов би трябвало да върне на МОК значката и дипломата за присъединяване в Игрите в Лондон. За тима няма наказване, защото такова се постанова в отборните спортове при повече от един играч с позитивна проба.

" Накратко - да, отговорен съм. Присъствах на отварянето на Б тестът ми и веществото беше в урината ми ", това е декларирал Николов по проблема, оповестява в. " Сега ". " Истинският проблем в този случай е, че аз в действителност нямам концепция по какъв начин се е случило това ", представен е волейболистът пред КАС. " През моята професионална кариера не съм приемал нищо без лекарско наставление, даже лекарство за главоболие. Тестван съм постоянно, по 4-5 пъти годишно. Знаех, че по време на олимпийските игри проби ще бъдат правени след всеки мач. Нашият лекар в тима ни доставяше доста хранителни добавки и това са единствените спомагателни вещества, които съм приемал. Единственото пояснение, за което мога да се сетя, е някоя от тези добавки да е била нечиста. За мое страдание, лекарите на националния тим пазеха опаковките на тези добавки единствено един месец след олимпиадата. Затова и нямам късмет да се защитя, като проучвам употребяваните добавки по време на игрите ", добавя той в изказване преди три години.

На Олимпийските игри в Лондон България се показа доста мощно във волейболния шампионат и приключи на четвърто място. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР