Призракът на обратната дискриминация надигна грозната си глава в кадровата

...
Призракът на обратната дискриминация надигна грозната си глава в кадровата
Коментари Харесай

В другата крайност: Google вече плаща повече на жените, отколкото на мъжете

Призракът на противоположната дискриминация надигна грозната си глава в кадровата политика на Гугъл. Интернет колосът разкри, че през 2018 година е плащал по-малко на мъже, в сравнение с дами, изпълняващи сходни длъжности. Най-голяма е разликата при софтуерните инженери от четвърто равнище, където мъжете получават доста по-малки обезщетения.
Следвайки резултатите от годишното си изследване за равенството на заплатите, Гугъл е дал на 10 677 чиновници 9,7 милиона $ като спомагателна отплата. Не е ясно какъв брой мъже получават нарастване на заплатите си. Цифрите набъбнаха доста от предходната година, когато Гугъл заплати 270 000 $, с цел да понижи разликата в заплатите за 228 служащи.

Като част от изследването Гугъл търси несъответствия в заплащането при предложения за нови чиновници. Това съставлява 49% от общите разноски за промяна на възнагражденията.

Гугъл също признава, че коригирането на заплащането непосредствено е единствено част от казуса.

„ Тъй като изравняването, рейтингите за успеваемост и заплащането се въздействам от покачванията, тази година ние правим повсеместен обзор на тези процеси, с цел да сме сигурни, че резултатите са обективни и обективни за всички чиновници “, споделя Лорън Барбато, водещ анализатор за правдивост на заплащането и разбор на хората, в блог пост.

Гугъл е изправен пред редица обвинявания за разликата в заплащането на половете. През 2017 година колосът се сблъска с Департамента по труда по отношение на данните за разликата в заплащането и се бори със правосъдно дело за дискриминация при заплатите. През ноември хиляди чиновници излязоха да стачкуват против заплащането и неравенството във връзка с опциите, както и поради слуха за погашение на 90 милиона $ на някогашния Android началник Анди Рубин. Той напуснал компанията на фона на обвинявания в полово посягане. Работниците също използваха опцията да подлагат на критика насилствения арбитраж по случаи на тормоз и дискриминация.

Разбира се, главният проблем се крие не другаде, а в криворазбраните апели, които бъркат общественото и икономическо тъждество. Не полът, а образованието, опитът и уменията би трябвало да са водещи, когато става въпрос за покачвания и възнаграждение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР