Призракът на небесния Йерусалим” слага началото на пленителна детективска поредица,

...
Призракът на небесния Йерусалим” слага началото на пленителна детективска поредица,
Коментари Харесай

"Призракът на небесния Йерусалим” слага началото на пленителна детективска поредица

Призракът на небесния Йерусалим” поставя началото на пленителна детективска поредност, в която младата и надарена Мария Каравай разкрива най-чудовищните нарушители в Москва. Маша, както я назовават всички, е момиче, в чието детство няма приказки. В него необезпокоявани се разхождат серийни убийци, а в тетрадките й вместо юношески откровения, се крият психически профили. Какво може да накара едно невръстно дете да изпълни съзнанието си с кръв, с изключение на голяма пропаст в душата му? За Маша бездната се отваря, когато при неразбираеми условия убиват личния й татко.

Добре пристигнали в света на Даря Дезомбре – създател, който ще съумее да ви потопи в средновековните секрети на съветската столица и да накара сърцето ви да затупти ведно с това на книгата. Ще видите Червения площад и бул. Петровски даже да не ги откривате в спомените си. Ще тръгнете по стъпките на греховно знамение, нищо че не сте си облекли якето. Ще последвате думите, тъй като този жанр на писане вдъхва доверие и напълно малко след началото на историята ще се убедите - в случай че Дан Браун беше жена, щеше да се споделя Даря Дезомбре.

Ето я. Крехката Мария Каравай, която прибира самоволен рус кичур зад ухото си. Тя е блестяща студентка по право, на която следва да изкара наложителен стаж в районно ръководство Петровка. Там я чака Андрей Яковлев. Опитен детектив. Кисел като лимон. Може би малко уединен. Напълно уверен, че дребната връзкарка единствено ще му се спънка. Той взема решение да й даде задача, с която да я разсее, до момента в който той попива кръвта, изтекла в Москва и търси кой е виновникът за проливането й.

Маша ще изненада началника си, тъй като с изключение на наследството от авторитетни другари, които й оставя татко й, има мощен темперамент, забележителни познания и безукорен детективски нюх. Тя открива връзка сред поредност от убийства, случили се в последните месеци. С помощта на приятеля си от детството Инокентий стартира да разшифрова мистерия, чиито корени стигат до античната Москва, забравените текстове на старообрядците и символиката на Светото писание.

Изтръгнати езици, замразени тела, жигосани числа по кожата. Мрак, който стига до всяка дребна уличка и влиза през всеки отворен прозорец. Убиец-екзекутор, какъвто литературата не е виждала до момента. Кожата ви ще настръхва на съвсем всяка страница, само че обещаваме, че в тази история се промъква и светлината, с цел да посее семената на любовта, истината и възмездието.

Прочетете ли първата част от поредицата „ Интелектуални детективски романи” на Даря Дезомбре, няма да имате самообладание за последваща среща с Маша Каравай.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР