Признаците, че всеки момент предстои началото на украинската контраофанзива, все

...
Признаците, че всеки момент предстои началото на украинската контраофанзива, все
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Украинските военни разполагат с почти всичко необходимо, за да започнат очакваното контранастъпление

" Признаците, че всеки миг следва началото на украинската контраатака, от ден на ден се ускоряват – през последните дни и двете страни започнаха да нанасят от ден на ден военни удари ", написа вестник " Ню Йорк таймс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10331
" Украинските военни разполагат с съвсем всичко належащо, с цел да стартират предстоящото пролетно контранастъпление, уточни още  изданието. " Те са добре отпочинали, разполагат с доста муниции и към този момент имат съвременни западни оръжия ", добави медията. " Но към този момент те не могат да напреднат, спрени не от свирепи съветски офанзиви, а от не по-малко твърдоглав зложелател: лепкавата централноукраинска тиня ", разяснява " Ню Йорк таймс ".

" Дълбока и черна, пролетната тиня е едно от трудностите, които украинските военни, при цялата си досетливост, мъчно преодолява " т, добави вестникът от Съединени американски щати.

" Украйна разчита, че със стоплянето на времето през късната пролет и лятото земята ще изсъхне и ще се втвърди. Но по кое време ще се случи това, може единствено да се гадае ", уточни още нюйоркското издание.

" Когато Полша и Словакия оповестиха проектите си да дарят на Украйна до 30 изтребителя МиГ, това беше приветствано като пробив в снабдяването на Киев с все по-усъвършенствани оръжия и като знак, че източноевропейските страни са подготвени да бъдат по-смели от Съединени американски щати или съдружниците от НАТО в Западна Европа ", това написа в. " Вашингтон пост ".

" Украински военнослужещи и военни специалисти обаче настояват, че дарените самолети няма значително да трансформират обстановката, показва изданието. По думите им изтребителите МиГ-29  са превъзхождани от съветските самолети, които са оборудвани с по-нови радарни и ракетни системи ", уточни още медията.

" Тези дефекти показват някои от рестриктивните мерки, пред които Киев е изправен и разкриват какъв брой комплицирано ще бъде реализирането на дълго чаканата атака, която украинските публични представители се надяват да обърне хода на спора ", добави " Вашингтон пост ".

" През 2022 година бедността в Украйна се е нараснала от 5,5 % на 24,2 %, като това е тласнало към беднотия още 7,1 милиона души, а най-тежкото влияние е останало отвън полезрението - в селските региони ", написа английският в. " Гардиън ", цитирайки скорошен отчет на Световната банка (СБ).

Изданието уточни още, че при неофициална безработица от 36 % и инфлация от 26,6% в края на 2022 година, районният шеф на СБ за Източна Европа Аруп Банерджи е предизвестил, че е има заплаха и тази година бедността в страната да нарасне внезапно.

" Западът обичайно гледа на Индия като на другар, само че когато става дума за каузи, а не за думи, петата по величина стопанска система в света обръща повече внимание на това, което желае Владимир Путин, в сравнение с желанията на Вашингтон или Лондон ", написа английският в. " Телеграф ". " Индия се е трансформирала в най-големия покупател на съветски недопечен нефт в света, а въоръжените ѝ сили значително са оборудвани с съветски оръжия ", уточни изданието.

" В резултат на това Русия е съумяла да избегне най-лошите резултати от глобите, наложени от Запада за да я изолира ", разяснява " Телеграф ". Изданието показва, че страните като Индия, които не следват глобите за покупка на недопечен нефт, са един от главните фактори, предпазващи Русия от фалит.

Вестникът цитира мнението на Сузана Стрийтър, началник на отдел " Пари и пазари " в  мозъчния концерн " Харгрийвс ленсдаун ". Според нея: Породените от инфлацията опасения, а не геополитиката, заемат централно място и това кара Делхи да не се преценява с упреците на Запада по отношение на усилването на икономическите му връзки с Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР