Признанията в любовта рядко вършат работа. Дори да признаем на

...
Признанията в любовта рядко вършат работа. Дори да признаем на
Коментари Харесай

Да се обичаме без думи

Признанията в любовта рядко правят работа. Дори да признаем на някого, че го обичаме, доста по-важно е да го демонстрираме, потвърждаваме и затвърждаваме в всекидневието, в общуването посред ни. Особено забавно е това при мъжете, тъй като те рядко вербализират възприятията си, в случай че извънредно не се постанова.

1. Да обичаме колегата си по метод, по който той би желал да бъде обичан. Очевидно, че когато индивидът, с който сме, не обича доста физическия контакт, а ние сме гушлив вид, ще се стигне до недоразумения. Но дано се замислим по какъв начин демонстрираме обвързаност и бихме желали да получаваме доказателства. съгласно създателя Гари Чапман има 5 езика на любовта: Качествено прекарано време дружно, физически контакт, думи на удивление, извършване на услуга и подаряване на дарове. Ако нашият сътрудник не получава тъкмо несъмнено отношение, той се усеща необичан. Съответно, в случай че осъзнаем кой тип знак за обич избира нашия сътрудник, ще съумяваме и да му демонстрираме нашата обич - дали обича да бъде докосван, да прекраваме качествено време с него, да вършим похвали, да вършим дребни жестове, които да го облекчават или да му подаряваме дребни неща.

2. Да се грижим за обичания, само че и да се оставяме да се погрижи за нас. Добре познаваме поривите си да зарадваме обичан човек с подарък, жест, ласка, да свършим нещо вместо него и да му помогнем, с цел да се освободи за нас. Нека се оставяме и ние той да връща тези жестове. Жените посвикнахме да вършим всичко сами и да се оправяме, само че не осъзнаваме, оттатък феминисткия дискурс, че равнопоставеността във връзката включва и ние да се оставяме да ни оказват помощ. Целта е една и съща - проявление на обич посредством грижа. Но и позволяването на тази грижа е акт на обич.

3. Да слушаме. Времето в слушане на околните ни хора е едно от най-хубавите неща, които можем да сторим за тях. Деца, семейство, другари, сътрудник. Това е време на същинска обич, тъй като забравяме личните си грижи и его и се отдаваме на другия. Така, напълно безмълвно, ние демонстрираме, че го обичаме, че ни е грижа за неговите проблеми и сме отсреща да се освободи от мислите и паниките си.

4. Да се интересуваме от заниманията му. Отново без да се постанова да се обясняваме в обич или да нижем послания, това е нещо, което всеки би оценил, мъжете изключително доста. Дори в случай че заниманието е да се поправят коли, да се строят макети или да готви. Раздразнението, че той прекарва доста време, правейки едно или друго, демонстрира, че омаловажаваме ползите му и по-лошо, омаловажаваме него като персона, че ги има. Нека не забравяме, че всеки човек върви с пакет занимания, ползи, минало, те са част от развиването и порастването му като персона. Вместо да се дразним, с цел да покажем любовта и уважението си, дано намерим метод да се включим в тях или да включим заниманията в живота ни като двойка.

5. Да се отнасяме с почитание към хората в неговия живот, които са били там и преди вас. Това са неговите другари, родственици, близки. Щом те имат място в живота му, значи са значими за него. Нека не се отнасяме надменно, тъй като някой от тях може да ни приема съмнително и да не ни утвърждава. Най-разумно е, в случай че има подобен слуай, да застанем встрани, само че не и да злословим или да се опитваме да изгоним този човек от живота на колегата ни.

6. Да се допираме. Езикът на тялото е по-красноречив от вербалния. Понякога една хубава мощна прегръдка, позволяване на постави глава в скута ни, прегъдка през гърба, даже прекраване на ръка през косата, страните на лицето са по-успокояващи от всяка допустима дума. Гледайте се в очите, усмихвайте се, носете негови облекла. Нека оставим да бъдем докосвани, даже когато бързаме, по средата на тротоара или до момента в който чакаме на опашка. Да се оставяме да бъдем целувани. Мъжете имат потребност от деликатност не по-малко от нас самите. Нека позволим и на по-чувствителната им страна да се покаже. Това не е лигавене, а акт на неподправена обич без думи, само че от време на време - по-убедителна от тях.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР