Призивът на Amazon американските градове да представят кандидатури за домакин

...
Призивът на Amazon американските градове да представят кандидатури за домакин
Коментари Харесай

Втори голям град отказа да приеме новата централа на Amazon

Призивът на Amazon американските градове да показват кандидатури за хазаин на втората централа на колоса провокира голям интерес. Но единствено седмица преди крайния период за присъединяване, втори огромен град обществено разгласи, че няма да се бори за това.

Кметът на Сан Антонио , щата Тексас, Рон Ниренбъргър излезе с отворено писмо, в което изяснява, че градът му не има намерение да кандидатства.

“Да даваме сляпо всичко, което имаме, не е нашият жанр. Трябва да бъде уместно освен за компанията, само че и за нашата общественост. Създават ли се нови работни места? Има ли благоприятни условия за дребния бизнес? Добра ли е репутацията на компанията?“, написа кметът.

Преди седмица кметът на Сан Хосе , щата Калифорния, също излезе с намерено писмо в Wall Street Journal за това, че Amazon HQ2 не съставлява интерес.

Решението на Сан Антонио обаче е ненадейно – до момента в който Сан Хосе има задоволително софтуерни компании с или без Amazon, огромният тексаски град постоянно е подценяван поради своите съседи Далас и Остин. В същото време, в градската външна страна към Сан Антонио живеят над 500 000 души повече, в сравнение с към Остин, въпреки градът да получава почи 900 милиона $ по-малко капиталово финансиране, в сравнение с Остин. Надпреварата за втората централа на Amazon можеше и да не успее, само че пък възможна победа щеше да е доста добра за района.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР