Призив към партиите да бъдат отговорни, да водят диалог и

...
Призив към партиите да бъдат отговорни, да водят диалог и
Коментари Харесай

Радев към партиите: Бъдете отговорни, направете кабинет

Призив към партиите да бъдат виновни, да водят разговор и да създадат държавно управление, насочи президентът Румен Радев.

Хората не гласоподават за служебния кабинет, а за партиите. Служебният кабинет е напълно мое решение, мое предопределение и отговорност, уточни Радев.

" Служебното държавно управление извършва сполучливо задачата, която му сложих за демонтажа на порочния управнически модел, за работа в полза на обществото, а не на обособени партии и бизнес кръгове ", сподели още президентът.

Според него съставянето на сполучлив кабинет, който да се употребява с доверието на хората, изисква отговорност и усилена работа, неприкритост и градивен разговор.

" Обществото чака от партиите, които се оповестиха против този циничен управнически модел, да показват ясна опция, да показват съответни решения, а не оправдения ", безапелационен бе Румен Радев.

Той акцентира, че най-важната задача пред България е съставянето на стабилно, дейно и работещо държавно управление. Държавният глава прикани политическите партии да проявят отговорност. „ Трябва да излъчат ясни политически позиции посредством министрите, които ще бъдат номинирани в постоянно държавно управление ”, съобщи още Радев.

Според президента концепцията служебното държавно управление да стане постоянно звучи като добра доктрина и практично решение, само че постоянен кабинет значи ясна политическа отговорност от партиите.

" Ако се стигне до предварителни избори и партиите не сформират кабинет, съгласно Конституцията аз още веднъж би трябвало да назнача служебно държавно управление. Мое право е да реша дали да продължи в този състав или с някакви промени ", добави Радев.

Президентът разяснява и абсурда в незабавната болница " Пирогов " като акцентира, че протичащото се там е индикативен случай за систематичен проблем в българското опазване на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР